η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Oι αριστεροί με τις βίλες – ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ




Εσπευδαν οι ανόητοι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα για να πενθήσουν τους νεκρούς των Μνημονίων.


Αυτοσχεδίαζαν κρεμάλες για τους τότε μνημονιακούς που μας οδήγησαν στην μπότα της Τρόικας-ώσπου τους κατάπιε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωσαν δια μαγείας οι Αγανακτισμένοι εξαφανίσθηκαν και στην θέση τους απέμειναν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι αυτόκλητοι υπερασπασπιστές τους από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτοι και καλύτεροι οι Κατρούγκαλος-Μητρόπουλος.

Ατέλειωτες εργατοώρες στα θαλασσοδανεισμένα κανάλια της διαπλοκής να χύνουν μαύρο δάκρυ για τους δύστυχους απολυμένους του Μνημονίου και να κολακεύουν εμετικά την κάθε δημοσιογραφική μετριότητα-παρουσιαστή της εκπομπής.

Δύο πάμπλουτοι κύριοι με βίλες στις πιο ακριβές συνοικίες της Αθήνας ανεβασμένοι στο ευκαιριακό τρενάκι του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν ελπίδες και καθρεφτάκια σε έναν λαό που είναι έτοιμος να καταπιεί αμάσητη κάθε δημαγωγική παπαριά.

Καθώς ατενίζει το κόσμο από την πολυτελή κατοικία του επί της οδού Δάφνης στο Παλαιό Ψυχικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλοςδεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε την έπαυλη του έτερου αριστερού συνταγματολόγου-εργατολόγουΑλέξη Μητρόπουλου στην καρδιά της Φιλοθέης.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αλέξη...Πάνο... Yanis.... Άντε γεια !!!



Η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ τελείωσε. 
Μέσα σε 7 μήνες το ιδιότυπο αυτό μόρφωμα από ιδεοληπτικούς, μαοϊκους, μαρξιστές, τυχοδιώκτες, “αριστερούς”, λαϊκοδεξιούς κ.α κατέληξε αφού βεβαίως κατέστρεψε ανεπανόρθωτα την οικονομία.


Όπως θα δούμε, ο ηγέτης αυτής της κυβέρνησης κατέληξε έτσι, διότι αυτά ήταν τα όρια του. Μια υπερτιμημένη προσωπικότητα, ακόμη κι αν το TIME τον κατέταξε στις 100 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Μέχρι το σχολείο ήταν όλα καλά.


Ο Τσίπρας – όπως πολλοί άλλοι στα 15μελη διοργάνωναν χοροεσπερίδες για να συγκεντρώνουν χρήματα. Τα ίδια και χειρότερα στα Πανεπιστήμια.

Μάζευαν προσφορές από τα καταστήματα ( πουκάμισα, τζιν, τηλεοράσεις κ.α ) και τις πουλούσαν με κλήρους.

Μια κυβέρνηση Τσίπρα -Καμένου- Λεβέντη θα "σώσει" την Ελλάδα




Σε όσους χαμογελούν διαβάζοντας τον τίτλο της ανάρτησης λέμε ότι απλά δεν έχουν καταλάβει και δεν καταλαβαίνουν τίποτα…

Οπως γνωρίζουν οι αναγνώστες αυτού του μπλόγκ οι Γερμανοί (στην ευθύνη των οποίων είναι τώρα η διακυβέρνηση της χώρας μετά τους Αμερικανούς που απέτυχαν) έχουν καταλήξει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ασφαλώς οι Ελληνες οι οποίοι πολιτισμικά – κατά πλειοψηφία βεβαίως – δεν είναι ευρωπαίοι ίσως ούτε καν βαλκάνιοι (εφόσον όλοι οι γείτονες με γοργούς ρυθμούς προσεγγίζουν την ευρώπη) αλλά κάτι άλλο , διαφορετικό (όχι με την καλή έννοια)…

Μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους

\\




Είναι εξοργιστικό να εξαρτάται η δουλειά σου και το αν θα την έχεις από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.


Ακουγα τους παλαιότερους που έλεγαν ότι είναι πολύ βασικό να έχει κολλήσει ένσημα κάποιος προτού αναλάβει μια υπεύθυνη δημόσια θέση.


Εχουν δίκιο.

Σήμερα μας κυβερνούν, ως επί το πλείστον, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει αγορά, πιάτσα.

Ποτέ δεν αξιολογήθηκαν, ποτέ δεν ένιωσαν τον κίνδυνο της απόλυσης.

Γιατί οι Έλληνες θέλουν να ακούνε ψέματα



Ήταν τέλη του 1981. Η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πίστεψε στην έννοια της Αλλαγής και στο Κοινωνικό Συμβόλαιο, συνθήματα που ο Ανδρέας Παπανδρέου (photo) πέρασε ως βασικά μήνυματα στην διψασμένη για «απαλλαγή απο την Δεξιά» ελληνική κοινωνία της Μεταπολίτευσης.

Ο Ανδρέας, ευφυής οικονομολόγος που έζησε απο κοντά την οικονομική άνθηση του ’50 και του ’60 στις ΗΠΑ, υιοθέτησε μια νεοκεϋνσιανή -για την εποχή – συνταγή τόνωσης της ελληνικής οικονομίας, με κεντρικό άξονα πολιτικής την ατομική κατανάλωση. Δεν θα αναφερθώ σε μεγέθη δημοσιονομικά, ούτε σε αριθμούς που δείχνουν την διόγκωση του Κράτους, των ελλειμμάτων, του Χρέους.

Πέταξαν αυγά στο Λαπαβίτσα

Πέταξαν αβγά στον Κώστα Λαπαβίτσα -«Εχετε μούτρα να μιλάτε; Ντροπή, είστε ξεφτίλες» [βίντεο]



Επίθεση με αβγά δέχθηκε ο Κώστας Λαπαβίτσας και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Τσανάκα στην Καβάλα, πριν την έναρξη της πολιτικής εκδήλωσης της «Λαϊκής Ενότητας».

Την ώρα που Λαπαβίτσας και Τσανάκα παραχωρούσαν συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ σε κεντρική πλατεία της Καβάλας, ένας νεαρός άνδρας εκτόξευσε προς το μέρος τους αβγά. Το πρώτο βρήκε την κυρία Τσανάκα και το δεύτερο τον Κώστα Λαπαβίτσα.

Και οι δύο τους έσπευσαν προς το μέρος του νεαρού και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, με τον νεαρό να λέει «έχετε τα μούτρα να βγαίνετε να μιλήσετε στο κόσμο ντροπή σας τίποτα δεν ψήφισα, κανέναν, αλλά κολοτούμπες δεν θα ψηφίσω. Είστε όλοι ξεφτίλες» και τον κ. Λαπαβίτσα με εκνευρισμό να του επαναλαμβάνει σε υψηλούς τόνους «δεν ξέρεις τι λες». 


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

τα capital controls έφεραν στην ελληνική οικονομία τον Ιούλιο μπαράζ απολύσεων

Βουτιά στην απασχόληση: Χάθηκαν 16.700 θέσεις εργασίας λόγω των capital controls





Οι δραματικές αλλαγές που επέφεραν τα capital controls δεν περιορίζονται στην αδυναμία των καταθετών να κάνουν αναλήψεις, αλλά είχαν αντανάκλαση και στην πραγματική οικονομία. Άρα και στην απασχόληση.

Ανοιχτή συγκέντρωση Μεϊμαράκη στη Χαλκίδα






«Στις 20 ψηφίζουμε, στις 21 έρχεται το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας, στη Χαλκίδα.

«Στις 20 Σεπτεμβρίου, ψηφίζουμε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, με βασικό κορμό τη Ν.Δ.» υπερθεμάτισε ο κ. Μεϊμαράκης.