η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

«Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση»



Η ιντελιγκέντσια του «ναι-μεν-αλλα-δισμού» είναι εκείνοι οι ινστρούχτορες με πλούσια παρουσία στα ΜΜΕ, και στα social media, οι οποίοι είναι οι πιο μετριοπαθείς ,και φυσικά δεν μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι» με τα Τρολλ του «ναι-μεν-αλλα-δισμού» από τους υπόλοιπους, αλλά λειτουργούν επικουρικά. Όλο αυτό το ,υποτίθεται, χωρίς αλληλεξάρτηση, σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό. 





Αφήνονται τα Τρολλ να κάνουν τον άγαρμπο συμψηφισμό και μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος και κριθούν οι «μάχες» στα social media αναλαμβάνουν έναν ρόλο λιγότερο άμεσο, αλλά εξίσου συμψηφιστικό με αυτόν των Τρολλ, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τον «ναι-μεν-αλλα-δισμό» σε θεωρητικό επίπεδο. 

Πολλοί εξ αυτών είναι μειλίχιοι πανεπιστημιακοί, άλλοι μετανοημένοι δημοσιογράφοι, αλλά ο ρόλος τους σε αυτό το πλαίσιο είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, επικίνδυνος είτε λειτουργούν χωρίς, είτε με, δόλο. Αυτά προς το παρόν.

«Χώρια φυσικά το ότι οι «δήθεν εξουσιαστές» πλέον έχουν διαρρήξει την όποια συμμαχία με τον τραγέλαφο-τσίρκο και έχουν αρχίσει να βαράνε τα νταούλια στα παλιά λημέρια…

 Επεισόδια και καταστροφές μετά από πολύ καιρό και πάλι στα Εξάρχεια.

…και θυμόμαστε τη ρήση του «Αλέξη» όταν είπε στον Πάγκαλο στον αλησμόνητο εκείνο «Δεκέμβρη» του 2008 από ότι θυμάμαι τη ρήση του Μάο Τσε Τουνγκ «Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση» (Πολιτικό αισθητήριο δεκαπεντάχρονου)

Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ο άλλος νομίζει ότι ο δαιμονικός δράκος που έχει καβαλήσει, θα τον κουβαλάει εσαεί στους ώμους του. Έλα όμως που το θηρίο είναι απειθάρχητο, αχόρταγο, θέλει τροφή, έχει αρχίσει να τσινάει και η χώρα είναι έρημος…

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση…»ε;
Είσαι σίγουρος;»



ΚΚ2