η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ




Δύο βασικές κατηγορίες στελεχών:



Από τη μια , η αγγλοσαξωνική νομενκλατούρα. Είναι η μικρή ομάδα. Καλοζωισμένη, ευσταλής, άνετη στις συζητήσεις με τους ξένους , αδιάφορη για τις εξελίξεις αφού ότι κι αν συμβεί, το δικό της –προσωπικό- μέλλον είναι εξασφαλισμένο. Έχουν την ικανότητα να μιλούν για τη φτωχολογιά, κολυμπώντας στις πισίνες τους και αναλύουν τις αδυναμίες του παγκόσμιου καπιταλισμού έχοντας επενδύσει τα λεφτά της οικογένειάς τους στα χρηματιστήρια του εξωτερικού.



Από την άλλη,
οι αποτυχημένοι της ζωής που σήμερα παίρνουν την εκδίκησή τους. Είναι η πλειοψηφία. Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα κατάφερναν ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους να εκλεγούν. Αμόρφωτοι, ανάγωγοι, τεμπέληδες, περιθωριακοί. Άχρηστοι. Μοναδική προσωπική τους επιτυχία ήταν η σύμπλευσή τους με το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης και η υπομονή που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, περιμένοντας το βόλεμά τους στο λαβύρινθο της εξουσίας. Σήμερα ζουν τη δικαίωσή τους. Οι αμοιβές που εισπράττουν σήμερα ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού που υποφέρει, είναι τα περισσότερα χρήματα που θα κερδίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Όταν θα λείψουν, ουδείς θα ενδιαφερθεί ουδείς θα ασχοληθεί.
Με αφορμή τις δημοσιευμένες καταγγελίες Πανούση, μάθαμε επισήμως αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε.

Επιπλέον των δύο ανωτέρω κατηγοριών, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ένα ακόμη υπερ- δραστήριο κύκλωμα υποστήριξης και προστασίας κρατουμένων για τρομοκρατικές πράξεις.

Πολιτικά στελέχη, δικηγόροι της κακιάς ώρας, συγγενείς κρατουμένων, άνθρωποι του περιθωρίου που δήθεν αγωνίζονται για τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με απειλές, ίντριγκες κι εκβιασμούς.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι», έγραψε ο Πιττακός ο Μυτιληναίος.

Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η απόλυτη εξουσία που απολαμβάνουν, ελλείψει ικανού αντιπάλου, στηριγμένοι στην απελπισία του κόσμου, ξεγυμνώνει τα στελέχη όλων των κατηγοριών.

Δεν μιλούν με επιχειρήματα γιατί δεν έχουν μόρφωση.

Δεν απευθύνονται στη νοημοσύνη αλλά στο συναίσθημα χωρίς λογική.

Κυβερνούν με αλαζονεία και εκδικητική μανία.

Σήμερα όλοι τους γνωρίζουμε.

Τους βλέπουμε, τους ζούμε. Τους ψηφίσαμε.


Χ.Κώνστας

Evian: Οποιαδήποτε ομοιότητα με περιγραφές καταστάσεων και προσώπων με την ευβοϊκή κοινωνία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συμπτωματική