η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Διασυρμός Τζιτζικώστα




Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, ίσως και όλη η Ελλάδα, θα πρέπει να ανάψει ένα κερί στη χάρη της… Αγίας τηλεόρασης. Των Αγίων καναλιών που άλλους τους ανεβάζουν κι άλλους τους κατεβάζουν, όπως έλεγε και η Μίτση Κωνσταντάρα σε γνωστή ελληνική ταινία.


Από το κανάλι, από την προβολή δεν γλιτώνει κανείς. Άμα δεν… το έχει κάποιος γίνεται ρεζίλι των σκυλιών.



Ο Απόστολος
Τζιτζικώστας στις δύο τηλεοπτικές του εμφανίσεις χθες και σήμερα έβαλε τη σφραγίδα στην αποτυχία του. Δεν το έχει, δεν μπορεί το παιδί. Καλό, χρυσό, νέο αλλά έλεος. Αν η ΝΔ θέλει τέτοιους αρχηγούς τότε καλύτερα να διαλυθεί εδώ και τώρα. Θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον τόπο.

Η ανανέωση είναι το ζητούμενο στα κόμματα, ωστόσο, όταν αυτή γίνεται με λάθος τρόπο και λάθος πρόσωπα τότε οδηγεί στην αποτυχία και στην αυτοϋπονόμευση. Αυτό ακριβώς πάει να πάθει η ΝΔ με την περίπτωση Τζιτζικώστα. Η εκλογή του θα φέρει το τελειωτικό χτύπημα σε μια παράταξη που έτσι κι αλλιώς έχει προβλήματα. Ένας άσχετος, άνευρος, χωρίς ιδέες και όραμα αρχηγός της έλειπε.

Πριν μερικές εβδομάδες ο Φαήλος Κρανιδιώτης είχε χαρακτηρίσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα «μπουγάτσα με τίποτε». Πετυχημένο αλλά υπάρχει και καλύτερο. «Κουλούρι Θεσσαλονίκης» και μάλιστα χωρίς σουσάμι. Ένα τεράστιο κουλούρι, δηλαδή μια τεράστια πολιτική τρύπα είναι ο υποψήφιος αρχηγός και το αποδεικνύει κάθε φορά που βγαίνει στα κανάλια και μιλά.

Κατ” αρχάς τι γκάφα ήταν αυτή στον Χατζηνικολάου. Λέγαμε για τον Τσίπρα και το «Λέσβος – Μυτιλήνη» αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Ο Τζιτζικώστας είπε ότι «συναντήθηκα με τους πρώην, εν ζωή, αρχηγούς της ΝΔ». Πάλι καλά που συναντήθηκε μόνο μ” αυτούς το παλικάρι. Για φανταστείτε να είχε συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Αβέρωφ, τον Έβερτ. Παγκόσμια πρωτοτυπία, μεταφυσικό γεγονός…

Αλλά και στα θέματα ουσίας κάτω από τη βάση ο Απόστολος. Δικαιολογήθηκε για την πρότασή του πέρυσι να παραιτηθεί ο Σαμαράς λέγοντας:

«Η χώρα είχε βρεθεί σε ένα σημείο, όπου ή θα εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα αποφεύγαμε αυτό που ζούμε σήμερα ή θα πηγαίναμε σε μία διαδικασία εκλογής Προέδρου, που δεν θα προέκυπτε και προφανώς θα φτάναμε σε εκλογές.

Αυτό που πρότεινα τότε, επειδή έβλεπα το αδιέξοδο και επειδή έβλεπα, ότι για την οικονομία θα ήταν καταστροφή εάν πάμε σε εκλογές, είπα ότι ίσως θα ήταν πιο σωστό εάν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω.

Εγώ τότε είχα πει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα» εξήγησε.



Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «μύθο» ότι τον διόρισε περιφερειάρχη ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του γραμματέα της ΝΔ, Α.Παπαμιμίκου πως «έγινε περιφερειάρχης με ειδική τροπολογία που ζήτησε ο ίδιος».


Γιατί είναι ψέμα αυτό; Έτσι δεν έγινε; Τι ήταν ο Τζιτζικώστας πριν τον βάλουν από τα κεντρικά της ΝΔ να αντικαταστήσει τον Ψωμιάδη ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να γίνει περιφερειάρχης ο αδερφός, Διονύσης Ψωμιάδης; Τόσο κοντή μνήμη έχει;

Στο ερώτημα αν του ζήτησε ο κ. Καραμανλής να μην κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ο κ.Τζιτζικώστας απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει βαθιά σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό εδώ και χρόνια. «Ποτέ δεν έχω δημοσιοποιήσει τους διαλόγους μου μαζί του» είπε.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δηλαδή.

Αλλά βλέποντας ότι δεν τραβάει το «κάρο» της υποψηφιότητάς του, το έριξε στις θεωρίες συνωμοσίας. Όλοι αυτόν χτυπούν γιατί είναι νέος, ωραίος και ικανός. Τόσο μετριοπαθής είναι…

«Οι μηχανισμοί ακινησίας της ΝΔ δίνουν τα ρέστα τους εναντίον μου και με χτυπήματα κάτω από τη μέση… Δέχομαι όλο αυτό το διάστημα χτυπήματα, γιατί ενοχλώ και το αντιλαμβάνομαι… Τους ενοχλεί που η βάση και τα στελέχη της ΝΔ, ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα, που θα φέρει την αλλαγή στην παράταξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε συνταγματολόγους προς μια τέτοια κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Πάσχει από Βοναπαρτισμό δηλαδή ο άνθρωπος. Νομίζει ότι ο κόσμος όλος κινείται γύρω από αυτόν. Δεν είχε άλλη δουλειά το… σύστημα να ασχολείται με τον Τζιτζικώστα. «Απόστολε, κατέβα από το καλάμι».

Κι επειδή ασκείται κριτική από διάφορα «κυνηγόσκυλα» του υποψήφιου εκ Θεσσαλονίκης, ότι ο Χατζηνικολάου «ζόρισε» το παιδί χθες το βράδυ, ας δουν καλύτερα τη συνέντευξη. Όταν ο Τζιτζικώστας δεν έχει να δώσει τίποτε, όταν δεν μπορεί να αρθρώσει πραγματικό πολιτικό λόγο, που θα δίνει στη ΝΔ την ώθηση που χρειάζεται, τότε δεν φταίει κανένας δημοσιογράφος και κανένα κανάλι.

Προφανώς επειδή βλέπει το επιτελείο του Απόστολου να έρχεται η συντριβή τα ρίχνει σε όλους τους άλλους, πλην της ανεπάρκειας του ιδίου.

antinews.gr