η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αλέξη...Πάνο... Yanis.... Άντε γεια !!!



Η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ τελείωσε. 
Μέσα σε 7 μήνες το ιδιότυπο αυτό μόρφωμα από ιδεοληπτικούς, μαοϊκους, μαρξιστές, τυχοδιώκτες, “αριστερούς”, λαϊκοδεξιούς κ.α κατέληξε αφού βεβαίως κατέστρεψε ανεπανόρθωτα την οικονομία.


Όπως θα δούμε, ο ηγέτης αυτής της κυβέρνησης κατέληξε έτσι, διότι αυτά ήταν τα όρια του. Μια υπερτιμημένη προσωπικότητα, ακόμη κι αν το TIME τον κατέταξε στις 100 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Μέχρι το σχολείο ήταν όλα καλά.


Ο Τσίπρας – όπως πολλοί άλλοι στα 15μελη διοργάνωναν χοροεσπερίδες για να συγκεντρώνουν χρήματα. Τα ίδια και χειρότερα στα Πανεπιστήμια.

Μάζευαν προσφορές από τα καταστήματα ( πουκάμισα, τζιν, τηλεοράσεις κ.α ) και τις πουλούσαν με κλήρους.


Μετά έρχεται
η ώρα των λόγων. Ατελείωτοι λόγοι και φυσικά ακολουθούσαν οι εκλογές για να ξαναβγεί το 15μελές που είχε την ευθύνη.

Μετά τις χοροεσπερίδες και τις εκλογές ακολουθούσε και η πενταήμερη εκδρομή. Η ανεμελιά στο απώγειο της. Αρκετοί κοιτούσαν τις προμήθειες που μπορούσαν να βγάλουν κι άλλοι κοιτούσαν τι θα μπορούσαν να κάνουν με αυτή ηγετική εμπειρία που απέκτησαν.

Πόσοι να γνώριζαν άραγε ότι, στην πραγματικότητα η ζωή δεν είναι χοροεσπερίδες – εκλογές- εκδρομή ;

Κανείς δεν έκανε την ερώτηση, απο που προέρχονταν τα χρήματα, άλλωστε κι όλη η ελληνική κοινωνία.

Μετά και την σπουδή της βρώμικης πολιτικής όπου ο νέος προδίδει τον μέντορα του ( Αλαβάνος ), όλα ήταν ανοικτά πλέον. Γένοβα, Αριστερά με λίγο Μάρξ που δεν γνωρίζουμε καλά- καλά και φυσικά συντρόφους που θα τους προδώσουμε στην πρώτη στροφή.

Η ώρα των λόγων για την μαρμίτα ήλθε το 2012-2014.

Λόγια, Λόγια, Λόγια.

Κάπου ήλθε και η Αμερική, το Τέξας και οι πόρτες που άνοιξε ο οικονομολόγος της Ιστορίας των οικονομικών Θεωριών Βαρουφάκης.

Εντυπωσιασμένος ο Τσίπρας, αναγορεύει την γνωστή αγορίνα σε εκφραστή της οικονομικής πολιτικής, δίχως να γνωρίζει πως θα είναι καλωδιωμένος και στημένος έως τις τελευταίες στιγμές.

Ήταν τέτοια η έπαρση ώστε έγιναν ταχύρυθμα μαθήματα Αγγλικών.

Καλά τα αγγλικά, καλή η προετοιμασία. Όταν γνωρίζεις, όμως, που θες να πας και ποιους έχεις απέναντι σου.

Δεν είναι το ίδιο ο φοιτητής από το Πολυτεχνείο, ούτε η αγορίνα με τον Σοϊμπλε ο οποίος έχει περάσει πάνω απο 100 Eurogroup- δίχως να υπολογίζουμε την σκοτεινή περίοδο της Ανατολικής Γερμανίας.

Όποιος πίστευε ότι, θα υποκύψει η Μέρκελ ή ο Σοϊμπλε απλώς δεν είχε κοιταχθεί στον καθρέφτη ή δεν ήταν καθόλου καλά.

Όπως ομολόγησε ο Τσίπρας όταν ο παίκτης της θεωρίας των παιγνίων- που δεν έχει παίξει ούτε δηλωτή- του είπε για το σχέδιο του Σοϊμπλε, τότε αντιλήφθηκε την πραγματικότητα.

Ήταν πολύ αργά.

Δεν ταιριάζει ένα απλό αντίο, μετά την καταστροφή που συντελέστηκε.

Με τέτοιο σκηνικό ( αγορίνα, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης) ίσως να ταίριαζε το Goodbye Mr President που τραγούδησε η Μονρόε στον Κέννεντυ.

Επειδή τα μαθήματα στα αγγλικά είναι πρόσφατα ( όπως Grexit, Capital Controls, bail in ) ας πούμε ένα Farewell Mr Tsipras.


Δ.Παφίλας
protothema.gr