η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να διορίζει κομματικά στελέχη και μη εκλεγμένους βουλευτέs

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υιοθετεί τις πρακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διορίζοντας κομματικά στελέχη και μη εκλεγμένους βουλευτές σε θέσεις κρατικών λειτουργούν και κυβερνητικών αξιωματούχων.
Την συγκεκριμένη τακτική ακολούθησε και σε ότι αφορά την τοποθέτηση πέντε νέων Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Ο διορισμός τους εγκρίθηκε σήμερα από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η «τακτοποίηση» ημετέρων δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι οι δεσμεύσεις της περί αξιοκρατίας έμειναν τελικά στα χαρτιά.
Ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Καρκατσούλης εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το φαινόμενο είναι γενικευμένο σε όλο το Δημόσιο.
Στην λίστα που κατέθεσε προκύπτουν και με τα σχετικά ΦΕΚ οι διορισμοί των:


Γιάννη Θεωνά (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012) στη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ.

Γιάννη Μπασκόζου (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Χρήστου Βερναδάκη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Επικρατείας.

Κώστα Πουλάκη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αλέξη Χαρίτση (συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση του γενικού γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών.

Απόστολου Αλεξόπουλου (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Γιάννη Τόλιου (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γιάννη Ταφύλλη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ανδρέα Νεφελούδη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εργασίας.

Μαρίνα Κουτσούρη (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση γενικού γραμματέα Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.

Μαρία Καραμεσίνη (υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση διοικήτριας του ΟΑΕΔ.