η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Περασμένα ξεχασμένα….


Βράζει η οδός Καραϊσκάκη στον Καράμπαμπα  εξαιτίας της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς Χαλκίδας…

 Την περισσότερη γκρίνια υπομένει ένας έμπορος κάτοικος της περιοχής ο οποίος υποστήριζε την εκλογή του Χρήστου Παγώνη και διαβεβαίωνε τους κατοίκους ότι «εάν εκλεγεί ο Χρήστος δεν πρόκειται να μας φέρει τη λαϊκή εδώ».



 Αυτό βεβαίως δεν το έλεγε αυθαιρέτως αλλά βασιζόταν σε προεκλογική δήλωση του δημάρχου ο οποίος υποστήριξε μιλώντας με τον Άγγελο Μπαράκο ότι εφόσον εκλεγεί δήμαρχος πάγια θέση του είναι η μεταφορά των λαϊκών αγορών εκτός πόλεως…

 Μάλιστα γι’αυτό το λόγο είχε τσακωθεί με τον Μπαράκο… 

Σήμερα όλα αυτά αποτελούν παλιές κακές αναμνήσεις διότι ο δήμαρχος ούτε τις λαϊκές επιθυμεί πλέον να μεταφέρει εκτός πόλης και με τον Μπαράκο έχουν γίνει φίλοι…. 

Τον άλλο φίλο του που σκιζόταν για να εκλεγεί μάλλον τον έχει ξεχάσει….

 Και όπως μου έλεγε ένας δικός μου φίλος αυτή η συμπεριφορά λέγεται «Βοναπαρτισμός» ...
Kαι επίσης μου έλεγε πως « ο Χρήστος Παγώνης θα είναι δήμαρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα  υπάρχει συνέχεια»…. 
Και ξέρετε πόσο γρήγορα περνούν τα πέντε χρόνια;;;;;;



Βοναπαρτισμός:

ο βοναπαρτισμός είναι εκείνο το πολιτικό φαινόμενο, όπου ο εκλεγμένος ηγέτης, κατά προέκταση ηγετική ομάδα, ξεκόβει από τους εκλογείς του. κυβερνά σε αναντιστοιχία με το εκλογικό σώμα. από άλλους έχει εκλεγεί και άλλους εξυπηρετεί. έλαβε τη συναίνεση των πολιτών με συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο στην πράξη δεν εφαρμόζει. ουσιαστικά με άλλα συνθήματα εκλέχτηκε και άλλη η πρακτική του. αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσον αφορά τα μεγάλα συμφέροντα. οι ισχυροί είναι κοινωνική μειοψηφία και άρα ουδείς μπορεί «να τους πουλήσει». για αυτό, εν τέλει, ο βοναπαρτισμός είναι ένας επιστημονικός χαρακτηρισμός που αφορά το άδειασμα των λαϊκών στρωμάτων, των απλών καθημερινών ανθρώπων από τους πολιτικούς που στήριξαν.