η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ

Γιάννης Μαραγκός: Μέλος του διοικητικού
συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας
Μέσα στα τόσα δεινά που βιώνει ο επαγγελματικός κόσμος τα τελευταία 6 χρόνια, παύση χρηματοδότησης, άδικο φορολογικό, αδιαλλαξία της ΔΕΗ ως προς τον διακανονισμό των οφειλών, ανασφάλιστοι το  40% των εμπόρων, για τους επαγγελματίες της Εύβοιας προστέθηκε ένα ακόμη.
Αυτό έχει να κάνει με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο. 
Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει παρατηρηθεί πως η διοίκησή του βρίσκεται εκτός ελέγχου.
 Ενώ  ο συνδυασμός της πλειοψηφίας δείχνει εικόνα αποσύνθεσης.
Δεν νοείται διαφορετικά στη σημαντικότερη ομολογουμένως συνεδρίαση, αυτή του προϋπολογισμού, στην μεν πρώτη συνεδρίαση να αποχωρούν οι μισοί επιμελητηριακοί σύμβουλοι, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας, ενώ στις επόμενες τρείς επαναληπτικές μία εβδομάδα αργότερα να προσέρχονται επτά με δέκα μέλη από τα τριάντα ένα του συνόλου του Δ.Σ.
Αυτό μεταφράζεται κατά την εκτίμησή μου σε έλλειψη εμπιστοσύνης προς το προεδρείο.


 Ένα προεδρείο που έφτασε μάλιστα σε σημείο μάλλον σε κατάσταση πανικού να στέλνει τις τελευταίες προσκλήσεις σύγκλισης  Δ.Σ. συνοδευόμενες με απειλητικά μηνύματα επικαλούμενο τον κανονισμό.
 Ένα κανονισμό που πρώτο από όλους έχει καταστρατηγήσει το προεδρείο όλο αυτό το διάστημα.
Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ήδη αυτός που χάθηκε είναι αρκετός, καλώ τον πρόεδρο να  φέρει το θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και εκεί να φανεί εάν όλοι όσοι δείχνουν να είναι απέναντί του το υποστηρίξουν η όχι με την ψήφο τους.
Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον πρόεδρο να κάνει ή την ηρωική έξοδο αποδεχόμενος την διάδοχη κατάσταση ή την ολική επαναφορά του συγκεντρώνοντας και πάλι την πλειοψηφία του Δ.Σ. όπου θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι όλοι να σεβαστούμε.
Θα είναι καλό πρώτα για τον ίδιο, δεύτερον για το διοικητικό συμβούλιο αλλά τρίτον και κυριότερο για τα μέλη που εκπροσωπεί το επιμελητήριό μας.

Γιάννης Μαραγκός
Μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης
Δ.Σ. Επιμελητηρίου Εύβοιας
Εμπορικό Τμήμα