η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τρέχει για να σώσει οτιδήποτε μπορεί ο Θωμάς….



Έχετε ακούσει ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται!!!

Αυτό συμβαίνει και με τον απελθόντα Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου (Δημήτρη Θωμά) ο οποίος δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι παρελθόν και ότι έχει κριθεί από τους δημότες λίαν προσφάτως.

Είχε μάλιστα ολόκληρα τρία χρόνια για να κάνει απολογισμό και παρουσίαση πεπραγμένων, κυρίως δε να αναδείξει όλα εκείνα που παρέλαβε ή δεν παρέλαβε από τους προηγούμενους Δήμους, συμπεριλαμβανομένου του πρώτα απ΄όλα του δικού του πρώην Δήμου. Το έκανε εξάλλου κατά κόρον μονολογώντας και πριν από τις εκλογές.

Τι νόημα έχει σήμερα αυτό το παραλήρημα παρελθοντολογίας; Τι νόημα έχει η αγωνιωδώς επαναλαμβανόμενη παράκληση: μη μας κατηγορείτε γιατί και σεις τα ίδια κάνατε; Εμείς προτιμήσαμε να σώσουμε τον Δήμο και όχι να σας κυνηγήσουμε, γιατί εσείς μας φοβίζετε ότι θα μας κρεμάσετε; Και άλλα τέτοια που αποπνέουν πανικό και επιδιώκουν τον οίκτο!!!


Δεν μας ενδιαφέρε
ι
σε ποιους απευθύνεται και τι περιμένει ο πρώην Δήμαρχος!!! Εξάλλου η κάθε εποχή είναι διαφορετική. Σε αυτά τα τρία χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω.

Για να τελειώνουμε μία δια παντός: όποιο μοντέλο διοίκησης του Δήμου στηρίζεται στην αδιαφάνεια, την κατ΄εξακολούθηση και όχι κατ΄εξαίρεση παρέκκλιση από την νομιμότητα, την αλαζονεία, την δημαγωγική αντιστροφή της πραγματικότητας είναι παντελώς απορριπτέο.

Είναι γεγονός ότι ο απελθών Δήμαρχος δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί έναν τόσο μεγάλο Δήμο, δεν είχε την πολιτική παιδεία, την οργανωτική ικανότητα, την διοικητική σύνεση.

Ο κόσμος αυτό το κατάλαβε και αναζητούσε εναγωνίως μία άλλη επιλογή. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν πολιτικά ανίκανη και αυτό σήμερα και κάθε μέρα από σήμερα και πέρα θα αποδεικνύεται.

Κάνουν λάθος όσοι εστιάζουν την προσοχή στην οικονομική διαχείριση. 
Το μεγάλο πρόβλημα ήταν η ανικανότητα πολιτικής διαχείρισης, η ανικανότητα διοίκησης, η ακαταλληλότητα. Άλλο να κάνεις για διοργανωτής εκδηλώσεων, για ποδοσφαιρικός παράγων, άλλο να το παίζεις Δήμαρχος και άλλο να μπορείς να είσαι στοιχειωδώς ικανός Δήμαρχος.

Η νέα Δημοτική Αρχή για να αποδείξει ότι είναι μία σωστή επιλογή και όχι μία κατ΄ανάγκη οφείλει αντιστρόφως να δείξει ικανότητα οργάνωσης και διοίκησης, ικανότητα διαφανούς και χρηστής διαχείρισης.

Αυτό είναι το πεδίον της και τώρα είναι δικό της. Να κτίσει, να επικοινωνήσει και κυρίως να αναδείξει ένα άλλο σύστημα διοίκησης, χρηστής, δημοκρατικής και προοδευτικής.

Οι πολίτες από αυτό θα την κρίνουν και θα αντιμετωπίσουν πολύ αυστηρά όσους οφείλουν να επιδείξουν την εμπειρία της σύνεσης και εξίσου αυστηρά όσους οφείλουν να επενδύσουν την απόκτηση εμπειρίας σε ένα νέο δημιουργικό και προοδευτικό πολιτικό λόγο. 


Πηγή: Λάλα-το



Evia in: Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι σε αυτή την (ακόμα μία) εμπεριστατωμένη πολιτική ανάλυση του ευβοϊκου μπλοκ «Λάλα-το» που είναι ένας διαδικτυακός χώρος (δεν γνωρίζουμε τον διαχειριστή του) που διαθέτει πολιτική άποψη, γνώση του πολιτικού σκηνικού, κριτική σκέψη και εξαιρετική προσέγγιση των γεγονότων υπό το πρίσμα μιας πολύ καλής παιδείας και κουλτούρας…

 Έχουμε μόνο να πούμε ότι ο κύριος Θωμάς πολιτεύτηκε εκμεταλλευόμενος το έργο της πρώην νομαρχίας και την αγάπη του κόσμου για την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου της Κύμης...

 Η εικόνα του δεν μπορούσε να τον στηρίξει άλλο στη δημαρχία…

 Άρπαξε την κυψέλη με το μέλι των έργων της Νομαρχίας φόρεσε τη φανέλα του τοπικού σωματείου και άρχισε να τρέχει… 
Μόνο που έτρεχε για να σωθεί ο ίδιος πολιτικά…. Και ακόμα τρέχει!!!