η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μια χρήσιμη (και ψύχραιμη)φωνή για τις Ελληνορωσικές σχέσεις

Μια από τις πιο ψύχραιμες και διεισδυτικές ματιές στην «κρίση» των ελληνικών εξαγωγών μετά το διάταγμα του Πούτιν για την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν αυτή που έστειλε με ηλεκτρονικό μήνυμα ο Χαλκιδέος επιχειρηματίας Βασίλης Κωστίμπας από την Αγία Πετρούπολη στην οποία Βρίσκεται…
Αναλύοντας λεκτικά και εννοιολογικά το διάταγμα διευκρινίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αντιδράσει πραγματοποιώντας υψηλόβαθμες συναντήσεις αξιοποιώντας τις λέξεις του διατάγματος Πούτιν που λέει ΠΕΡΙΟΡΙΖΩ και όχι ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ τις εισαγωγές….
 Επίσης αναφέρει ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ και όχι ¨ΟΛΩΝ των ειδών…(ώστε να περάσουν κάποια προϊόντα) Τέλος ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ώστε να επιτύχουμε το μικρότερο διάστημα.
Και το Βασικότερο η Ελλάδα περνάει μια τεράστια οικονομική, πολιτιστική, ανθρωπιστική και ηθική κρίση. Η Φίλη χώρα Ρωσία θα πρέπει να δει με συμπάθεια το όλο θέμα και λόγω της φιλίας και των αισθημάτων μεταξύ των δυο λαών…

Ο Βασίλης Κωστίμπας είναι ένας πραγματικός πρέσβης της Ελληνορωσικής Φιλίας και όχι γιαλατζί σαν αυτούς που κυκλοφορούν  σωρηδόν στη Χαλκίδα….
 Μάλιστα το πολιτικό του κριτήριο είναι αλάνθαστο …. 


Θυμηθήκαμε εξάλλου μια εκτίμηση που έκανε λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει καλά και άρα αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για την προεκλογική του εκστρατεία θα έπρεπε να πάνε σπίτι τους….
 Ως προς την εκτίμησή του επιβεβαιώθηκε πλήρως….
 Ως προς την απόδοση των ευθυνών στο ΣΥΡΙΖΑ τις μετέθεσαν οπουδήποτε αλλού (στα Μ.Μ.Ε. στα εργολαβικά συμφέροντα, στον ελληνικό λαό) εκτός από τους ίδιους…..