η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Δευτέρα πρωί ο Νέος δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και οι συνεργάτες του ξεκινούν τη δουλειά για το νοικοκύρεμα του δήμου

Η Ελένη Καλογεροπούλου πρώην διευθύντρια του δήμου Χαλκιδέων θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα στο δήμο Κύμης Αλιβερίου  ως συνεργάτης του νέου δημάρχου Θανάση Μπουραντά και ο Γιώργος Μαθιουδάκης από την αναπτυξιακή εταιρία της Εύβοιας θα είναι ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης και έργων…
 Οι δύο συνεργάτες του πρώην νομάρχη πήγαν πριν από κάποιες μέρες στο δήμο Κύμης Αλιβερίου προκειμένου να ενημερωθούν αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες προσκρούοντας στην άρνηση υπαλλήλων οι οποίοι είχαν δεχθεί εντολή από τον απερχόμενο δήμαρχο να μην φύγει ούτε ένα έγγραφο από το δήμο…. Οι λόγοι ήταν προφανείς και αναφέρθηκαν από το Θανάση Μπουραντά στο κατάμεστο εργατικό κέντρο το Σάββατο το πρωί την ημέρα της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου….
 Αποκομιδή σκουπιδιών που δεν γινόταν το τελευταίο διάστημα σε κάποιες περιοχές με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν καύσιμα!!!! Απλήρωτοι δημοτικοί  υπάλληλοι...
Απώλεια αξιοπιστίας του δήμου από εμπόρους και επαγγελματίες προκειμένου να τον προμηθεύσουν με απαραίτητα για τη λειτουργία του υλικά κλπ.κλπ…. 
Ο νέος δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος…
 Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό και με κανέναν…
 Ο Δήμος πια δεν θα λειτουργεί με αποκλεισμούς πολιτών αναλόγως των προσωπικών τους πεποιθήσεων…
 Θα αξιοποιηθούν όλα τα τοπικά συμβούλια για να νοιώθει ο πολίτης τη δημοτική αρχή δίπλα του..
 Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον για το οποίο οι πολίτες έχουν απαίτηση από την αυτοδιοίκηση να περιφρουρήσει…. Έτερον εκάτερον….


Και επειδή γνωρίζουμε (όσο αυτό είναι δυνατό για μια πολυσύνθετη προσωπικότητα σαν το Θανάση Μπουραντά) τον τρόπο λειτουργίας του νέου δημάρχου θεωρούμε βέβαιο ότι από αύριο που ξεκινά δουλειά με τους συνεργάτες του θα φροντίσει πέρα από το νοικοκύρεμα των οικονομικών να εξασφαλίσει όσο γίνεται γρηγορότερα ένα άνετο κτήριο εξυπηρέτησης των πολιτών έξω από το κέντρο του Αλιβερίου που θα διαθέτει παράλληλα και μια αξιοπρεπή αίθουσα δημοτικών εκδηλώσεων όπως ακριβώς έκανε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε νομάρχης το 2003 και μετέφερε τη Νομαρχία από το παλιό κτήριο της Βενιζέλου στη Λιανή άμμο προετοιμάζοντας παράλληλα και την ανέγερση του διοικητηρίου!!!
Από την ορκωσία του Θανάση Μπουραντά στο εργατικό κέντρο αλιβερίου....
 Ο Κόσμος είχε πλημμηρίσει την αίθουσα αλλά και το δρόμο έξω από το κτήριο όπου είχε
τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη (φωτό notia-evia.gr Γιώργος Λεονάρδος)