η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Ευρωκοινοβούλιο


η μαθητική ομάδα του 1ου Γ/σίου Χαλκίδας μέσα
στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο
Σαράντα μαθητές του 1ου Γ/σίου Χαλκίδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γαλλία και στη Γερμανία το διάστημα 30/3-2/4/2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα «Είμαι Ευρωπαίος Πολίτης: Ζω & Ταξιδεύω στην Ευρώπη μου» που συντονίζει η εκπαιδευτικός κ. Ρούλα Κεχρή.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό σκέλος της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία:
  • να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου παρακολούθησαν ενημερωτική παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα και υπέβαλαν ερωτήσεις στην κ. Felicia Alos, σχετικά με το ρόλο και τους κανόνες του Ευρ. Κοινοβουλίου όπως επίσης για τις δυνατότητες συμμετοχής των πολιτών στη λειτουργία του, και
  • να επισκεφθούν το Ελληνικό Σχολείο της Φρανκφούρτης όπου προέβαλαν τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει και τα δύο σχολεία και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας με σκοπό να ανταλλάξουν εμπειρίες για τις συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και εργασίας σε Ελλάδα & Γερμανία, όπως επίσης να γνωριστούν καλύτερα και να τεθούν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία των δύο σχολείων.


Μαθητές και καθηγητές στο προαύλιο του Ελληνικού Σχολείου Φρανκφούρτης

Επιπλέον, το πολιτιστικό και ψυχαγωγικό σκέλος της επίσκεψης περιελάμβανε ξεναγήσεις:
  • στην Αλσατική πόλη του Κολμάρ με την ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα γραφικά κανάλια,
  • στο Ζωολογικό Κήπο της Στουτγάρδης, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης, που στεγάζεται στους Βασιλικούς Κήπους της πόλης και στο ιστορικό κέντρο της με τα παλάτια-μουσεία,
  • στην παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης με το μεγαλύτερο και πιο καλοδιατηρημένο κάστρο-παλάτι της κεντρικής Ευρώπης, το 630 ετών πανεπιστήμιο της πόλης και άλλα σημαντικά αξιοθέατα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη εφαρμόζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας καθόλη της διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-14 με ευθύνη της καθηγήτριας αγγλικών κ. Ρ. Κεχρή  και με τη συμμετοχή των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών κ.κ. Λ. Παπάντου (γαλλικής) και Ε. Τσαρουχά (γερμανικής).

Οι μαθητές επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες, πληροφορίες και εικόνες για τη ζωή στην ενωμένη Ευρώπη και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συναναστράφηκαν για το ήθος και το υψηλό γνωστικό επίπεδό τους!

Στο εσωτερικό του κάστρου της Χαϊδελβέργης