η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και του Γιάννη

 αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Παπάνταζης ήταν άψογος στην παρουσίαση των παρελάσεων και ήταν ο γράφων αυτός που από τη θέση του Γραφείου τύπου της Νομαρχίας τον είχε προτείνει πριν από λίγα χρόνια (περίπου τέσσερα) για την εκφώνηση των παρελάσεων ως τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση…. 
Επειδή διαβάζουμε όμως σε διάφορα μπλοκ που με την ευθύνη του πρώτου μας έχουν φλομώσει στην μπαρούφα ότι για χρόνια ήταν ο μόνος που παρουσίαζε τις εκδηλώσεις αυτές θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα περισσότερα χρόνια (Τουλάχιστον Δέκα) αυτή την υποχρέωση είχε αναλάβει ο αείμνηστος Γιάννης Ορφανάκος ο οποίος είχε αφήσει τη δική του σφραγίδα στις εκφωνήσεις των επετειακών εορτών… 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Εύβοια χωρίς Περγαντά…….

Με την παρέλαση των πρώην εργαζομένων των κλειστών εργοστασίων στη Χαλκίδα δημιουργήθηκαν εκτός από ωραία χάπενινγκ και διάφορες πολιτικές καραμπόλες….. 
Για παράδειγμα δεν ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου να εκπροσωπήσει τη κυβέρνηση φοβούμενος τα επεισόδια αλλά ούτε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας που θα τον αντικαθιστούσε καθώς μάλλον εκτιμήθηκε ότι θα προκαλούσε ο τίτλος του υπουργείου της (Εργασίας) στο νομό των ανέργων και της αποβιομηχάνισης…. 
¨έτσι καταλήξαμε τελευταία στιγμή και κατόπιν δεύτερης καραμπόλας στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας…..
  
Το χειρότερο όμως για την πολιτική ζωή του τόπου είναι ότι η παρουσία των ανέργων απέτρεψε και τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να έρθει στη Χαλκίδα και γενικότερα η κόντρα με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και οι χειρισμοί του έχουν απομακρύνει τον Κλέαρχο από το νομό  σε σημείο να έχει δημιουργήσει έμπνευση και σε ποιητές για την απουσία του αυτή…
 Ένα δείγμα της έλλειψης που νοιώθει ο τόπος από την απουσία του περιφερειάρχη παραθέτουμε πιο κάτω με την επισήμανση ότι ανήκει σε άγνωστο ποιητή…..

Η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα, η αποδόμηση της μεσαίας τάξης και η βιομηχανία μηνύσεων της ΑΕΠΙ



Η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύει στα γερμανικά η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel Online .
«το πραγματικό πρόβλημα ξεκίνησε το 2010", 


Το ένα τρίτο είναι άνεργοι

Από το 2009, το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 30% και ο αριθμός των φτωχών μέσα σε δύο χρόνια, από το 2009 έως το 2011, αυξήθηκε κατά 200,000 αγγίζοντας τα 2,3 εκατομμύρια, σε ένα πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων. Το ένα τρίτο των ανθρώπων είναι άνεργοι.

Αλλά η επιχείρηση της ΑΕΠΙ καλά κρατεί….

Ωστόσο στην Ελλάδα της κρίσης και της φτωχοποίησης η βιομηχανία μηνύσεων της γνωστής ΑΕΠΙ (ιδιωτικής εταιρίας πνευματικής ιδιοκτησίας) συνεχίζεται ως τίποτε να μην έχει αλλάξει στη χώρα….

Πριν λίγες μέρες στα δικαστήρια της Χαλκίδας (αλλά και στα δικαστήρια όλης της χώρας) δεκάδες υποθέσεις καρμπόν εκδικάζονταν με κατηγορούμενους ανθρώπους που έχουν πέσει έξω οικονομικά χωρίς τη δική τους αποκλειστικά ευθύνη….

Προβοκάτσια;;;

Υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφωνούν με την τακτική της δαιμονοποίησης των πολιτικών αντιπάλων μέσα από τη μονότονη προβολή της προπαγάνδας για δήθεν προβοκατόρικες ενέργειες του Μαξίμου. 
Υπενθυμίζουν με νόημα ότι στις προηγούμενες εκλογές η προβοκάτσια δεν έγινε από τον εξωτερικό εχθρό, αλλά από τον «αθώο» Παναγιώτη Λαφαζάνη (φωτ.), που έλεγε ότι 

Δέκα πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο!

Στο σχολείο μάθαμε αρκετά πράγματα. Μερικά όμως από αυτά ήταν εντελώς λάθος.

Γάμοι κι διαζύγια

Υπάρχει περίπτωση να καταλήξει σε διαζύγιο ο πολιτικός γάμος ανάμεσα στη ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη και τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου (φωτ.);
 Η απάντηση θα εξαρτηθεί από την παραμονή ή όχι του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος. 
Διότι σε περίπτωση αποχώρησής του δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα επιστρέψουν στο μαντρί της Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να συζητήσουν από άλλη βάση την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου. 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

διοίκηση γίνεται με αποφάσεις και όχι με προφορικές φούσκες!!!!


Ας δούμε λίγο τι ορίζει η λογική και η νομιμότητα της διοίκησης για την περίπτωση του συνεργάτη του πρώην νομάρχη Εύβοιας Γιάννη Γκοσιμήδα , ο οποίος δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο αλλά έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό πρόβλημα του νομού από το οποίο εξαρτάται η επαναλειτουργία των κλειστών εργοστασίων της Εύβοιας μέχρι η επίθεση στον πλανήτη Γή από εξωγήινους εχθρούς!!!!
Ο Γιάννης Γκοσιμήδας είναι εντεταλμένος σύμβουλος στην αναπτυξιακή εταιρία της Εύβοιας και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην περιφερειακή ενότητα με τον ίδιο τρόπο που προσφέρει τις υπηρεσίες στο γραφείο του Περιφερειάρχη η κυρία Γιώτα ,στενή και επί σειρά ετών συνεργάτης του και πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης του Περγαντά (όπως ο Γκοσιμήδας για τον Μπουραντά)….
Για να απομακρυνθεί από την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας ή για να λήξει η συνεργασία του με την αυτοδιοίκηση πρέπει να ληφθεί απόφαση από την αναπτυξιακή και να αιτιολογηθεί….
Ο Περγαντάς δεν είναι ιδιοκτήτης στάνης που αποφασίζει να προσλάβει ένα τσοπάνη του το λέει δια λόγου και τον απολύει επίσης προφορικώς…..
Δεν είναι γνωστά αυτά στο νομικό Περιφερειάρχη;;;;
Δεν γνωρίζει ότι η διοίκηση λειτουργεί με νόμους και αποφάσεις;;;;

Νομιμότητα και παρανομία…. είναι σχετικό από ποια πλευρά βρίσκονται


Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από το διοικητήριο σήμερα το μεσημέρι αφού ο Κούκουρας με το Μπασινά προσέφυγαν στον εισαγγελέα ζητώντας την απομάκρυνσή τους (των αστυνομικών) με το αιτιολογικό ότι «ήταν παράνομη η παρουσία τους εκεί»!!!!!!  Αλλά είπαμε το αποκλειστικό προνόμιο της νομιμότητας σε αυτό το νομό έχουν μονάχα οι καταληψίες του διοικητηρίου και κανένας άλλος….
 Έτσι στη χώρα της Φαιδράς πορτοκαλέας δίκιο έχουν όσοι αυθαίρετα λειτουργούν στο όνομα της άδικης παύσης λειτουργίας του εργοστασίου όπου δούλευαν και παράνομοι είναι όσοι καλούνται να εφαρμόσουν τους νόμους της πολιτείας …..

Έκοψε ρόδα μυρωμένα ο Περιφερειάρχης

οι άδειες καρέκλες στο μεγάλο παραλληλόγραμμο τραπέζι
ήταν το μόνο που προέκυψε από την  σύσκεψη του
Περιφερειάρχη Στερεάς με τους συμβούλους της Εύβοιας

Λάκισε τελικά ο ατσαλάκωτος Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και ματαίωσε την προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους της Εύβοιας στη Χαλκίδα…. Αφενός το γεγονός ότι υπήρξε απροθυμία από πολλούς να συμμετάσχουν και μπροστά στο κίνδυνο να κάνει σύσκεψη με τρεις τέσσερις, αφετέρου προκειμένου να αποφύγει τα γιούχα αφού έγιναν γνωστά ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης σκέφτηκε να μεταθέσει στο άμεσο μέλλον τις επιχειρησιακές ασκήσεις ομόνοιας του συνδυασμού…. 
Τα μηνύματα που πήρε ο Κλέαρχος για την απαράδεκτη πολιτικά συμπεριφορά του  τον ανάγκασαν να ανακρούσει πρύμναν   και να ψάχνει τρόπους να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα …

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Του πήραν το ρόλο τα ΜΑΤ;;;;


Δεν του άρεσε του κυρίου Ηλία Κούκουρα που παρατάχθηκαν τα ΜΑΤ στο διοικητήριο και δεν επέτρεπαν σε κανένα να μπει μέσα στο κτήριο…. 
Μάλιστα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διερωτήθηκε πως  οι αστυνομικοί διάλεγαν ποιος θα μπει μέσα ….από τη φάτσα του;;;; από την ενδυμασία του;;;…..
 Ίσως ο κ. Κούκουρας  παρεξηγήθηκε που κάποιοι άλλοι έπαιζαν το ρόλο που είχε αναλάβει ο ίδιος επί τριανταέξι μέρες στο διοικητήριο και επέτρεπε να μπει στο κτήριο μόνο όποιος του άρεσε η φάτσα του!!!!!

Γιατί πήγανε σήμερα;;;;;


Γιατί πήγανε σήμερα στο διοικητήριο τα σωματεία της Εύβοιας;;;;;
 Αύριο Τετάρτη έρχεται ο Περιφερειάρχης που θα τους έλυνε όλα τα προβλήματα κλείνοντας τους ραντεβού με τους υπουργούς…. Ο απηνής διώκτης του RDF, και του Γκοσιμήδα…
 Ο πολιτικός που αναλαμβάνει να βρει απολεσθέντες ιδιοκτήτες εργοστασίων… 
Ο εκδότης  σωρείας δελτίων τύπου και ο άνθρωπος χάρη στον οποίο η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ βρίσκεται στο ζενίθ …
 Ο πολιτικός με την πλούσια κώμη και το υψηλό παράστημα…
 ο όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω σε σχέση όχι μόνο με τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και με τους συνεργάτες του….
 ο Άνθρωπος που εξαφάνισε το εξασθενές χρώμιο από τον Ασωπό όπως θα εξαφανίσει την καύση στερεών αποβλήτων από το Αλιβέρι……
 ο προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και μελλοντικός ευρωβουλευτής της χώρας….

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Επιστολή στο Δήμο-Κύμης Αλιβερίου σχετικά με τη χρήση RDF


Η ΑΓΕΤ Ηρακλής απέστειλε επιστολή στο Δήμο-Κύμης Αλιβερίου μετά από σχετικό Δελτίο Τύπου στις 17/10/2013 του δήμου για την καύση RDF στο εργοστάσιο Μηλακίου, με σκοπό να αποκατασταθεί η αλήθεια σε ότι αφορά την αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία και τις πρακτικές της εταιρείας και να διαλυθούν λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργούνται από παραπληροφόρηση.    

Σύσκεψη κανονίζει ο Περγαντάς για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!!!



Σύσκεψη με τους συμβούλους της Εύβοιας κανονίζει ο Περγαντάς στο διοικητήριο αύριο Τετάρτη…. 
Μετά τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο θέμα του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά επιχειρεί να «μαζέψει» την κατάσταση στο συνδυασμό η οποία τείνει να γίνει έκρυθμη… Οι περισσότεροι σύμβουλοι καταδικάζουν τη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη παρά το ότι δεν το ομολογούν δημόσια (πλην Τάσου Αγδινιώτη)….
 Ο Περγαντάς τηλεφωνεί σε έναν- έναν προσωπικά και τους ζητά να έρθουν την Τετάρτη το πρωί στο γραφείο του στη Χαλκίδα…. Στον Αγδινιώτη – όπως ήταν αναμενόμενο- δεν τηλεφώνησε….
 Ο Κουλουρίδης δεν γνωρίζουμε αν θα πάει αφού έχει ανεξαρτητοποιηθεί…. 
Η Καραβά δεν ξέρουμε τι θα κάνει αφού πλέον δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ, όμως επειδή είναι και υπάλληλος της Νομαρχίας, μπορεί να αφήσει προς στιγμήν την «ιδεολογία» στην άκρη….
 Επίσης δεν είναι γνωστό αν θα προσέλθει ο Γιώργος Αλεξίου που δείχνει απογοητευμένος και έχει αποστασιοποιηθεί από τα περιφερειακά δρώμενα (δεν είχε πάει ούτε στη σύσκεψη των περιφερειακών συμβούλων στο ξενοδοχείο  Παλίρροια)….
 Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν από τους δώδεκα του συνδυασμού αναμένεται να παραστούν σίγουρα οι επτά ενώ ο Θανάσης Μπουραντάς θα βρίσκεται πιθανώς στο γραφείο του στο διοικητήριο δίπλα από το γραφείο του Περγαντά!!!
Να σημειωθεί ότι ο πρώην Νομάρχης Εύβοιας μετά το άνοιγμα του διοικητηρίου  με τη λήξη της κατάληψης επισκέπτεται καθημερινά το γραφείο του και συντονίζει το έργο των υπηρεσιών, αφού χωρίς την παρουσία του είναι αμφίβολο εάν θα επαναλειτουργούσαν άμεσα και απρόσκοπτα…..
Το μόνο βέβαιο είναι ότι την Τετάρτη το πρωί και εφόσον βρίσκονται στο ίδιο κτήριο και στον ίδιο όροφο  Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης δεν θα ανταλλάξουν ούτε καλημέρα!!!

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ετοιμάζονται για παρέλαση;;;;;


Είναι αλήθεια ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Εύβοιας μετά την κατάληψη του Διοικητηρίου ετοιμάζονται να κάνουν και παρέλαση την 28η Οκτωβρίου;;;; 
Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε υπάρχει πρόβλημα ενηλικίωσης του εργατικού κινήματος….
 Από τα υπαίθρια πάρτι έξω από το τσιμεντάδικο, έκαναν κατάληψη και τώρα θέλουν να κάνουν παρέλαση….
 Ρε μπας και διάγουν δεύτερη εφηβεία;;;; 
Πάντως εμείς έχουμε να καταθέσουμε μια πιο ρηξικέλευθη πρόταση για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων και το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων….. 

Και ο Μπασινάς το χαβά του με το Γκοσιμήδα

Μα καλά το μείζον θέμα για τον εκπρόσωπο του θεσμού που είναι το εργατικό Κέντρο Προέδρου του κυρίου Στέφανου Μπασινά είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης Γκοσιμήδας εξακολουθεί να επισκέπτεται την περιφερειακή ενότητα παρά τις εντολές του Περγαντά;;;; 
Και τι είναι ο Μπασινάς;;;;;;
 Ο δερβέναγας της περιφερειακής ενότητας;;;;;; 
Τις ίδιες απορίες εξέφραζαν κάποιοι στο παρελθόν (Μπατσακούτσας, Κούκουρας κλπ) όταν ο γράφων είχε λήξει τη συνεργασία του με την πρώην νομαρχία και επισκεπτόταν τους πρώην συνεργάτες του….
 Ας σοβαρευτούν λιγάκι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων…. Είπαμε ότι ανακάλυψαν τον εχθρό τους που είναι η περιφερειακή ενότητα στην οποία κάθε τρεις και λίγο κάνουν πορεία….. 
Ας μην ανακαλύπτουν όμως και ιπτάμενους δράκους που βγάζουν φλόγες από το στόμα και κυρίως ας πάψουν να παριστάνουν τους γκαουλάουντερ του νομού…. 
Τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας θα επισκέπτεται όποιος ο ίδιος επιθυμεί και όχι όποιος γουστάρει ή επιτρέπει ο Μπασινάς!!!

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Του πέταξε και την αντιμισθία στα μούτρα


Νέο χαστούκι από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά στον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά αποτελεί η αποποίηση της αντιμισθίας….. 

Μετά την επιστολή παραίτησης που είχε ετοιμάσει ο Περγαντάς και  απαιτούσε επιδεικτικά από τον Μπουραντά να την υπογράψει, ενώ εκείνος την έσκισε και του την επέστρεψε κομματάκια, ο πρώην νομάρχης Εύβοιας του πέταξε στα μούτρα και το μισθό του αντιπεριφερειάρχη αποδεικνύοντας  ότι η ενασχόλησή του με τα κοινά δεν τίθεται σε οικονομική βάση… 

Εξάλλου η περιουσιακή κατάσταση του Μπουραντά είναι γνωστή, αναρτημένη στο διαδίκτυο (δεν είναι πλούσιος ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του ούτε η σύζυγος του)και δεν αφήνει την παραμικρή υποψία πλουτισμού μέσα από τη πολιτική του ενασχόληση…. 
Το μεγαλύτερο χαστούκι όμως στην  έπαρση την αλαζονεία και την πολιτική αχαριστία του Κλέαρχου Περγαντά θα έρθει στις επερχόμενες εκλογές από τους ίδιους τους πολίτες….

η Μαρία που έγινε Γιώργος είναι απολύτως φυσιολογική εξέλιξη μπροστά στο πολιτικό κατεστημένο της Εύβοιας


Διαβάσαμε στην  εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη για τη Μαρία που έγινε Γιώργος που γεννήθηκε νύφη και ντύθηκε γαμπρός αλλά ομολογούμε ότι ουδεμία έκπληξη νιώσαμε…. 
Εδώ οι αντιμνημονιακοί γίνονται μνημονιακοί εν μια νυκτί ( Μαρκόπουλος), οι υπέρμαχοι της καύσης RDF στη Βοιωτία, είναι διώκτες του στην Εύβοια (Περγαντάς) , "δημοσιογράφοι" που κυκλοφορούν με τρία ονόματα και εκβιάζουν επιχειρηματίες και δημάρχους είναι τιμητές της νομιμότητας και της ηθικής… αθλητικοί παράγοντες που δεν μπορούν να διακρίνουν τα νόμιμα μέσα ενημέρωσης από τους αλεξιπτωτιστές ευκαιριακούς απατεώνες της πληροφόρησης , εκπροσωπούν αθλητικούς θεσμούς…. 
Υπουργοί που διόριζαν συνεργάτες τους στην ΕΡΤ ,επιχειρηματολογούν για την αναξιοκρατία (Κεδίκογλου) κλπ.κλπ.κλπ…….

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μια εξέλιξη που βόλεψε όλους…..

Η επιχείρηση απελευθέρωσης των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας ήταν επιχειρησιακά, χρονικά, και αποδοτικά άριστη αφού επετεύχθη αιφνιδιασμός, δεν άνοιξε ρουθούνι και αποδόθηκε το κτήριο στους Ευβοείς πολίτες και τους δημοσίους υπαλλήλους…
 πρώτη κίνηση των υπηρεσιακών παραγόντων ήταν να εξετάσουν το χώρο για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες απώλειες ή ζημιές… η πρώτη εικόνα προς τιμήν των καταληψιών είναι ότι δεν συνέβη καμιά ζημιά ούτε εντός ούτε στον περίβολο του διοικητηρίου, ενώ δεν έλειπε ούτε μια κόλλα χαρτί!!!
Προφανώς γι’αυτό ο εισαγγελέας διέταξε  να αφεθούν ελεύθεροι οι δεκατρείς συλληφθέντες και δεν αποδόθηκαν κατηγορίες για φθορά δημόσιας περιουσίας κλπ.

Ένα φορτηγό αλληλογραφία….


Ένα φορτηγό αλληλογραφία έχουν να διεκπεραιώσουν οι υπάλληλοι διοίκησης της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας μετά το άνοιγμα της υπηρεσίας… 
Το δύσκολο όμως δεν είναι εκεί αλλά στην εφαρμογή των αποφάσεων περί αρμοδιοτήτων που αποφάσισε ο Περιφερειάρχης και δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ…. 
Από την μια η αδράνεια των υπηρεσιών για δύο μήνες και από την άλλη  η πρωτοφανούς πολιτικής ανωριμότητας αποφάσεις του Περγαντά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης που χώλαινε και εξαιτίας της απροθυμίας των υπαλλήλων οι οποίοι έχουν δει τους μισθούς τους να αποδεκατίζονται…. 

Για να κάνεις κριτική σε άλλους πρέπει να έχεις την φωλιά σου καθαρή και όχι καταχεσμένη!!!!


Ο καθένας έχει δικαίωμα να σχολιάζει οποιονδήποτε και οτιδήποτε σε μια δημοκρατική χώρα και κανείς δεν μπορεί να επιβάλει καμιά ραδιοφωνική χούντα…. 
¨Όταν όμως δεν έχεις την έξωθεν καλή μαρτυρία και όταν με πράξεις και συμπεριφορές σου προσπαθείς να εξαπατήσεις συνανθρώπους, συναδέλφους ή εκπροσώπους της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το βουλώνεις!!!!
Δε μπορείς να εμφανίζεσαι ως κήνσορας και τιμητής της νομιμότητας όταν από όπου και αν σε πιάσει κανένας λερώνεται….
 Κοινώς  ισχύει αυτό που με ένα ιδιότυπο συντακτικό της ελληνικής γλώσσας είχε πει ένας παλιός πολιτικός στην ελληνική βουλή…. «Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε»….
Όμως εμείς δεν αποδίδουμε σε κανένα ευθύνες για ότι συμβαίνει παρά μονάχα στον εαυτό μας γιατί δεν δικαιολογούμαστε να καθόμαστε και να απαντάμε σε επαγγελματίες ψεύτες….
Όταν κυλιέσαι στη λάσπη με ένα γουρούνι το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να λερωθείς….
 Ενώ το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί!!!!

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τη μοίρα του φυλακισμένου ποντικού έχει η Εύβοια

Κατάρρευση όλων των ηχηρών ονομάτων δείχνει έρευνα της GPO σε Α' και Β Αθήνας καθώς
φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι τους γυρίζουν την πλάτη και προκρίνουν νεότερα ή λιγότερο
προβεβλημένα στελέχη ως επιλογή τους .... 

Στην Εύβοια πότε θα ξυπνήσουν τα θύματα;;;; 
Ως πότε θα πρέπει αναγκαστικά να εκλέγονται , ο Μαρκόπουλος, ο Κεδίκογλου από τη Νέα Δημοκρατία,
ο Συμεών από το ΠΑΣΟΚ,ο Αποστόλου από το ΣΥΡΙΖΑ κοκ;;;;; Δεν υπάρχουν άλλα στελέχη σε ολόκληρο νομό να αντικαταστήσουν τους “αναντικατάστατους”;;;;

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

"Πέσαμε" και στο στόμα του Γκάρα τώρα!!!!


Το υπουργείο δικαιοσύνης σταματά να απαντά στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής και τα κόμματα της βουλής καταδικάζουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης…. 
Ωστόσο η Έφη Ντίνη με καλεσμένο το βουλευτή της Εύβοιας Νίκο Μίχο στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί  όροι παίρνει συνέντευξη στο στυλ πετάει ο Γάιδαρος κύριε Μίχο;;;;; Α Μάλιστα πετάει…. 
To γεγονός  φυσικά δίνει το δικαίωμα στον κύριο Γκάρα να μας "κράζει" δημόσια ως μέσο ενημέρωσης και βεβαίως επειδή εμείς δεν έχουμε κόμπλεξ παραδεχόμαστε ότι στην προκειμένη περίπτωση έχει δίκιο…..
Ωστόσο διευκρινίζουμε…. Το  ότι έχουμε συγκεντρωθεί στο ραδιόφωνο αυτό μια ομάδα ανθρώπων που δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό , ότι οι ιδιοκτήτες του σταθμού δεν παρεμβαίνουν στις εκπομπές όπως επίσης ούτε οι δημοσιογράφοι , ή οι παραγωγοί στην εκπομπή των συναδέλφων τους... σημαίνει ότι το ραδιόφωνο  Εύριπος fm 90 είναι πλήρως δημοκρατικό και ελεύθερο….. 
 Αυτό πάντως δεν αναιρεί  το ότι ο κ Γκάρας είναι παράδειγμα προς αποφυγή

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τη βρήκαν τη λύση

Δηλαδή τώρα το συνδικαλιστικό κίνημα του νομού έχει εναποθέσει τις ελπίδες των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας στο βουλευτή Εύβοιας Κώστα Μαρκόπουλο με τον οποίο πραγματοποιεί κλειστές συσκέψεις για την εξεύρεση λύσης;;;;;
Αυτό θα πει έδεσαν το γάιδαρο στο μαρούλι….. 
Από τον Περγαντά στο Μαρκόπουλο…
 δηλαδή από την  πολιτική ωραιοπάθεια στον πολιτικό αμοραλισμό…. 

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ροζ σκακιέρα


Υπάρχουν ακραία σημεία στον έρωτα; Σ’αυτό απαντά η «Ροζ σκακιέρα»…
 Ένα «πρελούντιο» για την απολυτότητα του έρωτα, την καταστροφική εμμονή του και το μακρινό όνειρο της συντροφικότητας. Ο θάνατος που κλείνει τριπλό «ραντεβού» με τους ήρωες, δεν είναι παρά ο καθρέπτης της ύπαρξής τους θρυμματισμένος από τη «γροθιά» της σύγχρονης πραγματικότητας και της ωμής εικόνας της.
Μιας εικόνας που ο φόβος την ασχημίζει, εξουδετερώνοντας την ομορφιά των χρωμάτων της και μετατρέποντας την ψυχή σε διπλή αρένα.

η εκμίσθωση του νησιού των ονείρων θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην Εύβοια

Για το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της Ελληνικής Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίων (ΕΤΑΔ Α.Ε), με στόχο την εκμίσθωση του “Νησιού των Ονείρων” (Πεζονήσι), ενημέρωσε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ο κ. Βελέντζας έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πεζονησίου και αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δυναμική που θα δώσει σε ολόκληρη την Εύβοια η εκμίσθωσή του.
 Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χ.Ραγιάς αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσχώσεων του «Νησιού των Ονείρων». 

Το επιβεβαίωσε και ο αξιόπιστος;;;;;


Τελικά επιβεβαιώθηκε από τα πιο υπεύθυνα χείλη ότι ο Κλέαρχος Περγαντάς «έκλεισε» το περιβόητο ραντεβού με τον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση αφού βγήκε και το διευκρίνισε προσωπικώς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος…..
 Ξέρετε ο κ. Βενιζέλος είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στο παρελθόν, συμμετέχοντας στην εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν τέθηκε το θέμα των τραπεζικών του λογαριασμών διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν επρόκειτο για τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά για αριθμούς τηλεφώνου τους οποίους μάλιστα είχε καλέσει ο ίδιος προσωπικά και είχε διασταυρώσει την ύπαρξή τους!!!!!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πολιτικά παιχνίδια και προσωπικοί ανταγωνισμοί σε βάρος της Ευβοϊκής Πίστης


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Παναγιώτης Σίμωσης που προκάλεσε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση και έδωσε στη δημοσιότητα ένα εμπιστευτικό έγγραφο της Ευβοϊκής τράπεζας , δηλ. μια πρόταση ρεαλιστικού σχεδίου διάσωσης με πολιτική παρέμβαση, είναι σίγουρος ότι με τον τρόπο  αυτό θα βοηθήσει την τράπεζα;;;;;;….. 
Δεν τον έχουμε για τόσο ανόητο και άσχετο με την πολιτική και την οικονομία…
 Μάλλον η ενέργειά του αυτή έδωσε ένα ακόμα πλήγμα  στον  ευβοϊκό τραπεζικό συνεταιρισμό…
 Ο Αντιπρόεδρος της τράπεζας και οικονομικός επόπτης του Ε.Β.Ε.Ε  κ Κούκουζας συνεισέφερε στην προσπάθεια στήριξης ή λειτούργησε και εκείνος ερασιτεχνικά και εναντίον της σωτηρίας του συνεταιρισμού;;;;
Ποιος έστειλε την πρόταση σχεδίου διάσωσης της Τράπεζας στον κύριο Σίμωση;;;;; 
Το έγγραφο είναι πρωτοκολλημένο από το επιμελητήριο αλλά υπογράφεται με το γενικό και αόριστο, «Από το διοικητικό συμβούλιο»;;;;;;

Όχι μόνο αρνήθηκε το θαυμασμό προς το Χιτλερ αλλά έκανε τους παπούδες του και λάτρεις του Ριζοσπάστη ο Γερμενής προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία του (μόνο που ο ριζοσπάστης δεν κυκλοφορούσε τη δεκαετία που επικαλέστηκε)


Ενα χονδροειδές λάθος έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του χθες στη Βουλή. Ενα ιστορικό λάθος, αφού δήλωσε πως ο παππούς του διάβαζε τον Ριζοσπάστη στη δεκαετία του '50 και του '60. 
Μόνο που τότε, το ιστορικό έντυπο της Αριστεράς δεν κυκλοφορούσε καν!
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο παππούς του έστελνε τη γιαγιά του να του αγοράσει τον Ριζοσπάστη στη δεκαετία του '50 και του '60. Φευ, η εφημερίδα δεν κυκλοφορούσε τότε! Η κυκλοφορία της είχε διακοπεί από το 1947 ως το 1974. Να σημειώσουμε πως σε αυτό το διάστημα των 27 ετών, σποραδικά σε ελάχιστες περιοδικές κυκλοφορούσαν κάποια μονόφυλλα που βέβαια δεν τα πουλούσαν στα περίπτερα...

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οι «καθαροί» και οι «βρόμικοι»

Διαβάσαμε σε «μεγάλης» κυκλοφορίας τοπική εφημερίδα ρεπορτάζ για επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ τοξικομανών στην πλατεία του αγίου Νικολάου Χαλκίδας (πλησίον του γηπέδου μπάσκετ) και για μια ακόμη φορά μας εξέπληξε η δημοσιογραφική δεοντολογία , η αγάπη και ο σεβασμός για τον πάσχοντα συνάνθρωπο …..
Θέση της εφημερίδας είναι ότι οι τοπικές αρχές πρέπει να ασχοληθούν με το «ξεβρόμισμα» της πλατείας  όπου δεν συγκεντρώνονται μόνο τοξικομανείς αλλά και άλλοι περιθωριακοί  τύποι…. 
Θα πρέπει κάποιος να πληροφορήσει τον συντάκτη του κειμένου και τον αρχισυντάκτη που ελέγχει τα κείμενα ότι οι ανθρώπινες υπάρξεις, οι πάσχοντες τοξικομανείς και οι περιθωριακοί τύποι δεν είναι σκουπίδια για να χαρακτηρίζονται ως αντικείμενα ξεβρομίσματος αλλά ψυχές….. 

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αφιερωμένο σε ένα "δημοσιογράφο"

Οι καταγγελίες του εργατικού κέντρου Αθήνας για τον κύριο Γκάρα

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 1735                
17-6-2005

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης
Κ Σιούφα Δημήτριο
Κύριε Υπουργέ

Στις 17/06/05 επισκέφθηκαν τα γραφεία μας 40 περίπου εργαζόμενοι του Αναπτυξιακού Εκπαιδευτικού και Επικοινωνιακού κέντρου ( ΑΝΕΠΕΚ) όπως εκπροσωπείται από τον κύριο Στέλιο Γεωργιάδη και μας κατήγγειλαν ότι εργάζονται επί μήνες χωρίς καμιά απολαβή. Έδωσαν μάλιστα ο καθένας τους (κατά την έναρξη εργασίας και 200 ευρώ). Στον καθένα οφείλεται έτσι ένα ποσό 1800 ευρώ και εκτός από τους προαναφερόμενους υπάρχουν άλλοι 40 περίπου.
Το συγκεκριμένο κέντρο δεν διαθέτει καμιά υποδομή στη διεύθυνση που λειτουργεί και η όλη συγκρότηση και λειτουργία  αναδύει πληθώρα παραβάσεων της νομοθεσίας αφού επί μήνες (φαινομενική) λειτουργία γίνεται είτε για την προείσπραξη των 200 ευρώ είτε για «απορρόφηση» κοινοτικών ή άλλων κονδυλίων.
Τη στυγνή εκμετάλλευση του αισθήματος ανασφάλειας των ανέργων νέων παιδιών, το προαναφερόμενο κέντρο προφανώς θα συνεχίσει σε βάρος και άλλων νέων ανθρώπων.

Μέχρι και δελτίο τύπου είχε εκδώσει ο Δήμος Μαρμαρίου ....

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ         
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

Μαρμάρι 18-11-2005




                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          Σας γνωρίζουμε ότι στον Δήμο Μαρμαρίου συνελήφθη ο ΓΚΑΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ  του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  και της ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ γεννηθείς το έτος 1958, ο ανωτέρω είναι γνωστός στην περιοχή μας ως ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ τέως υπεύθυνος ύλης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ -ΚΑΡΥΣΤΟΥ-ΣΤΥΡΩΝ.
          Από το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Καρύστου για δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν εις βάρος του με τα στοιχεία ΓΚΑΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ύστερα από έρευνες του ΑΤ ΚΑΡΥΣΤΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ.
          Ο ανωτέρω έχει εξαπατήσει δημότες μας αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά ποσά για υποτιθέμενη ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα και όχι μόνο είχε εξαπατήσει 80 άτομα στο λεκανοπέδιο της Αττικής στα οποία τους είχε τάξει θέσεις εργασίας ως επόπτες και ανταποκριτές για την δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας στο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΑΝ.ΕΠ.ΕΚ) με έδρα το Μαρμάρι Ευβοίας απαιτώντας το ποσό των 200,00 € σε κάθε εργαζόμενο και θα ακολουθούσε υπογραφή σύμβασης εργασίας…

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Έχει κότσια ο Αγδινιώτης


Όσοι έχουμε την τιμή να θεωρούμαστε φίλοι του Τάσου Αγδινιώτη , είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε γιατί εκτός του ότι δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ απέδειξε ότι διαθέτει αυτό που στα ισπανικά λέγεται κοχόνες…..
Δεν αντιληφθήκαμε όμως τη δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Ανέστη Πίσχινα ο οποίος στον  9, 65 είπε ότι ο κ Αγδινιώτης στη σύσκεψη των συμβούλων συμφώνησε με εμάς τους υπόλοιπους (περιφερειακούς συμβούλους) και δεν διαφοροποιήθηκε πουθενά…… 
Δηλαδή κύριε Πίσχινα ποιος είπε ότι διαφώνησε με εσάς ο Αγδινιώτης;;;;;
 Απλώς στην ίδια σύσκεψη είπατε ότι στο μέλλον ο καθένας μπορεί να εκφράζει  τον εαυτό του ατομικά , πράγμα που έκανε ο Τάσος αφού δεν του αρκούσε μια γλυκανάλατη, στρογγυλεμένη ανακοίνωση που είχε τη μορφή χρησμού του μαντείου των Δελφών… ήξεις αφίξεις ούκ εν τω πολέμω θνήξεις….
Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου εξουσιοδοτήθηκε να μιλήσει μόνο για τη συγκεκριμένη σύσκεψη και όχι να παίξει ρόλο ατύπου  αντιπεριφερειάρχη στην Εύβοια….

Προς τον κύριο Γκάρα

Ποιος σας είπε κύριε Γκάρα ότι κλείσαμε τον ραδιοφωνικό μας σταθμό;;;;; 
Πάλι ψέματα γράφετε …. Χωρίς να διασταυρώνετε και χωρίς να γνωρίζετε κάτι;;;;
Πολύ θα  θέλατε  να κλείσουμε το ραδιόφωνο μας… Εξάλλου στο παρελθόν είχατε κάνει αγώνα μαζί με τον Παναγιωτάκη και τον  Μπάρμπα Ανέστη
Από πού προκύπτει ότι συκοφαντούμε;;;;; 
Ποιόν έχουμε συκοφαντήσει και πότε;;;; Γνωρίζετε τον όρο συκοφαντία;;;;;; 
Εάν είχαμε συκοφαντήσει αυτούς που λέτε (Σίμωση, Παπαγρηγορίου,  Θαλάσση) θα μας είχαν σύρει στα δικαστήρια…. Νομίζετε ότι δεν ψάχνουν αφορμή για να το κάνουν ή θα λυπηθούν το παράβολο του δικηγόρου;;;;;;;
Εμείς γράφουμε μόνο αλήθειες και κάνουμε πολιτική κριτική…. Για μαζέψτε  το βρωμόστομα σας κύριε Γκάρα που θα μας πείτε και υπαλλήλους πολιτικών προσώπων…. 

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ας γράψουμε αλήθειες….

Ο κ Γκάρας με το Δήμαρχο Κύμης κ Θωμά

Επειδή ο κ Γκάρας θέλει να γράψουμε αλήθειες όχι μόνο θα τις γράψουμε αλλά και θα τις πούμε….
 Μεθαύριο  το πρωί στον Εύριπο fm 90 θα παρουσιάσουμε τα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία έχει λειτουργήσει ως απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου…. 
Τη μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Μαρμαρίου κ Μανώλη προς τον εισαγγελέα Χαλκίδας, το δελτίο τύπου του δήμου που αναφέρει ότι συνελήφθη από την αστυνομία για δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του όταν είχε στήσει ένα  Αναπτυξιακό Επικοινωνιακό κέντρο και είχε αποκομίσει χρήματα από ογδόντα εκπαιδευόμενους, απαιτώντας από τον κάθε ένα 200 ευρώ για να τους «εκπαιδεύσει», καθώς και την ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου της Αθήνας που αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες του…. 
Θα γράψουμε πολλές αλήθειες κύριε Γκάρα για όλα….. 
Α και μια και αναφέρατε το επιμελητήριο…. Τον κύριο Μπαρούτα εκλεγμένο σύμβουλο του Σίμωση τον γνωρίζετε;;;; Τι έγινε γίνατε φιλαράκια τώρα…..
 Μήπως θυμάστε για ποιο λόγο τον ενοχλούσατε στο τηλέφωνο το 2010????

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Το καρπούζι από την μπάλλα πρέπει να μάθουν να ξεχωρίζουν πρωτίστως οι αθλητικοί παράγοντες


Εάν όντως είναι αληθής η δήλωση του κ Παπακωνσταντίνου που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ο κ Γκάρας “ οι κ Αγγελής και Δημητρακόπουλος στον Εύριπο λένε διάφορα αλλά αν τους βάλεις μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα καρπούζι θα βάλουν τη μπάλα στο ψυγείο” έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής...

Κύριε Παπακωνσταντίνου είναι προτιμότερο δυο ραδιοφωνικοί παραγωγοί να βάζουν την μπάλα στο ψυγείο παρά να είναι ένας αθλητικός παράγοντας σαν και εσάς που παίρνει τη μπάλα την κόβει δέκα κομμάτια τη βάζει σε πιάτα και την σερβίρει.... Βλέπετε δεν μπερδεύουμε μόνο εμείς την μπάλα με το καρπούζι...

Για τον κύριο Γκάρα που φιλοξενεί την δήλωση τι να πούμε..... Πρόκειται για το γνωστό Κύριο Γκάρα ή Σχάρα ή Γεωργιάδη ή δε ξέρουμε πόσα άλλα επίθετα διαθέτει τον οποίο , τον πληροφορούμε (αν και το ξέρει)ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τις περιπέτειες του με τη δικαιοσύνη, τη δράση του με τα προγράμματα του Εργατικού κέντρου της Αθήνας για την οποία ακόμα τον ψάχνουν οι ΄”εκπαιδευόμενοι” που 'έχασαν τα λεφτά τους, το ότι τον κυνήγησαν από το Μαρμάρι (Ο Μανώλης ο Κέκης κ.α)πριν από κάποια χρόνια γιατί κυκλοφορούσε με άλλο όνομα και τους κορόιδευε και άλλα πολλά για τα οποία έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία....

Οι ευαισθησίες του Κλέαρχου για τα σκουπίδια (RDF)…. Στην Εύβοια διατάσσει ΕΔΕ και στη Βοιωτία κάνει μούγκα στη στρούγκα


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΕΠΟ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ) ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΙΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν έδωσε μόνο για την διαγραφή Μπουραντά Κακή θεατρική παράσταση στο Περιφερειακό συμβούλιο ο Κλέαρχος Περγαντάς αλλά κατά πως φαίνεται και για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες οι οποίες είναι αλά κάρτ…..

Είναι αλήθεια κύριε περιφερειάρχα τα όσα καταγγέλλουν πολίτες της Βοιωτίας για την καύση RDF της εταιρίας ΤΙΤΑΝ σε εργοστάσιο που βρίσκεται στο  Καμάρι Βοιωτίας;;;;

Στις  17-6-2013, με την απόφαση 183618, του Γενικού Δ/ντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Ε. Τηλιγάδα, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, που είναι εγκατεστημένο στο Καμάρι της Κοινότητας Βοιωτίας, για την αξιοποίηση επί πλέον εναλλακτικών πρώτων υλών καυσίμων, δηλαδή  R.D.F., ελαστικών, επικίνδυνων αποβλήτων κλπ.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ως κακομαθημένο πλουσιόπαιδο λειτούργησε ο Περιφερειάρχης



Ο τρόπος που έγιναν οι χειρισμοί από τον Περιφερειάρχη στο περιφερειακό συμβούλιο με την αδικαιολόγητη και εκτός άποψης του νομοθέτη αυθαίρετη «διαγραφή» Μπουραντά, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει διοικητικό αδιέξοδο, όμως δείχνει και ορισμένα στοιχεία του χαρακτήρα που έχει ο Περιφερειάρχης….
 Κοντολογίς πρόκειται για απολίτικο κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που δεν έχει μάθει να ακούει αντίθετη άποψη, λειτουργεί εν θερμώ και κάνει του κεφαλιού του!!!!

Το ότι δεν διάβασε καν το νόμο Ραγκούση πριν προβεί σε θεατρική παράσταση  με χαρακτήρα ρωμαίου αυτοκράτορα που δίνει εντολή αποκεφαλισμού στο Κολοσσαίο είναι ίσως η κορυφή του παγόβουνου μιας γενικότερης συμπεριφορά ς που δεν συνάδει ούτε με αποτυχημένο πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου

Επικοινωνιακού τύπου η "απόλυση" Κλέαρχου... αδιέξοδα στη διοίκηση της Περιφέρειας


Τι θα κάνει ο κ. Μπουραντάς; Αυτό κυρίως είναι το ερώτημα που ταλαιπωρεί την ηγεσία της Περιφέρειας, καθώς διαπιστώνει ότι πολλές ανακοινώσεις από την πλευρά του περιφερειάρχη ή τέλος πάντων το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Από μια προσεκτική μελέτη όλων αυτών των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα ορισμένα από τα οποία αναλύθηκαν τη χθεσινή ημέρα αποτυπώνουν ότι η κίνηση του κ. Περγαντά να προχωρήσει σ’ αυτή την ενέργεια ήταν χωρίς μελέτη και χωρίς τουλάχιστον τεχνική στήριξη.
Έτσι διαπιστώνεται τώρα ότι ουσιαστικά σε ορισμένες περιπτώσεις ναρκοθετείται η πορεία μέχρι το τέλος της περιόδου ενώ σε άλλες περιπτώσεις εμφανώς ξεπέρασε την οποιαδήποτε νομική δικαιοδοσία του ο περιφερειάρχης. Να αρχίσουμε από τα απλά. Μπορεί ο περιφερειάρχης να στερήσει τις εκ του νόμου αρμοδιότητες του κ. Μπουραντά; Σαφώς όχι.
Σε ότι αφορά τώρα τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν σημεία και στοιχεία όπου δια- πιστώνονται τεράστια νομικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση γιατί εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται ο κ. Μπουραντάς να προχωρήσει σε μείζονες τακτικές χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο.
Βεβαίως αν η σύγκρουση πάρει ακόμα περισσότερο προσωπικά χαρακτηριστικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι απόψεις μας για τις πολιτικές γελοιότητες του Κλέαρχου Περγαντά


Ο ρόλος του παρόντος ιστοτόπου είναι να παίρνει θέση για όλα τα μείζονα πολιτικά και κοινωνικά θέματα του νομού (ενίοτε και της κεντρικής επικαιρότητας) με όποιο κόστος και μέσα από το ξεκάθαρο πρίσμα της προσωπικής μας άποψης η οποία τίθεται προς κρίσην και αμφισβήτηση μόνο από τους αναγνώστες μας….
 Δεν λειτουργούμε αντιγράφοντας κείμενα από άλλους ιστοτόπους της Εύβοιας ή της χώρας και καθιστούμε σαφές πως εκφράζουμε με παρρησία την γνώμη μας με γνώμονα τα πιστεύω , την κουλτούρα, την θεωρία μας περί ζωής και πολιτικής και την προσωπική μας φιλοσοφική θεώρηση…  
 Δεν γράφουμε ούτε ανωνύμως ούτε κατευθυνόμενα….
 Κατά τα  λοιπά και με αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης…ασκούμε πολιτική κριτική και σε όποιον αρέσουμε (που λέει και ένα γνωστό τραγουδάκι) για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε ακόμα και αν αυτοί είναι φίλοι μας και τους ενοχλεί η δική μας αλήθεια!!!!
 Υπ’αυτή την έννοια θα καταθέσουμε κάποιες απόψεις για τις πολιτικές γελοιότητες πραξικοπηματικού χαρακτήρα στις οποίες προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο…..