η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τι δουλειά είχαν τα βιβλία του γυμνασίου στην αποθήκη του;;;;;;;

Προσφάτως επισκεφθήκαμε  ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και διαπιστώσαμε  γιατί αυτή η χώρα  έχει πέσει έξω σε όλα τα επίπεδα….
 Ιδιοκτήτης της επιχείρησης εμφανιζόταν ένας καθηγητής Γυμνασίου ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας άλλων δυο πρακτορείων…. Φυσικά ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά (μόνο στο πρακτορείο που δέχεται τα στοιχήματα) διότι είναι δημόσιος υπάλληλος… 
Αυτό δεν μας προξένησε τόσο μεγάλη απορία διότι είναι μια συνήθης πρακτική για αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους να βρίσκουν μια δεύτερη δουλειά αφού η πρώτη (δηλαδή το δημόσιο) δεν έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις από εκείνους….
 Μας προκάλεσε όμως αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στην αποθήκη του πρακτορείου είχε στοκαρισμένα βιβλία του γυμνασίου όλων των τάξεων…

Η πλειοψηφία κυβερνά αλλά δεν έχει πάντα δίκιο

Του Τάσου Παπά

Επανέρχομαι στο θέμα των καταλήψεων, κυρίως γιατί το προηγούμενο σημείωμά μου δέχθηκε πολλές κριτικές. Οι βασικές αντιρρήσεις όσων διαφώνησαν με το σκεπτικό που κατέθεσα [τυπική νομιμότητα από τη μια μεριά- ηθική υπεροχή όσων την παραβιάζουν από την άλλη], οργανώθηκαν γύρω από δύο επιχειρήματα:
O νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται και οι δημοκρατίες λειτουργούν με βάση την αρχή της πλειοψηφίας.

Παρλαπίπας αρχηγός κόμματος

Η γνωστή ιστοσελίδα Lifo.gr φιλοξενεί  στη στήλη της Μικροπράγματα σημείωμα που υπογράφεται από τον Αρη Δημοκίδη και πραγματεύεται τα όσα έλεγε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για τον Αντρίκο Παπανδρέου πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Αναλυτικά, το κείμενο που δημοσιεύεται είναι το εξής:
Μπορεί ο Αντρίκος Παπανδρέου να είναι μέγας τοκογλύφος (προς το παρόν φαίνεται ότι δεν είναι). Και δεν αποκλείεται όλη η οικογένεια του ΓΑΠ να είναι απατεώνες και κερδοσκόποι.
Το πιο διασκεδαστικό όμως είναι το ότι στη δίκη στην οποία πήγε για συκοφαντική δυσφήμηση τον Πάνο Καμμένο φάνηκε για άλλη μια φορά το τι πολιτικούς αρχηγούς έχουμε...

Δεν χωρούσαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου οι ογδόντα παρευρισκόμενοι!!!(μιλάμε για "τεράστια"επιτυχία

Μάθαμε ότι δεν έπεφτε καρφίτσα στην ημερίδα που έγινε στο δεύτερο όροφο συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου με θέμα «Πιστοποίηση-Ανάπτυξη- και Οργάνωση μικρών επιχειρήσεων» και ότι η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία….
Μα καλά αυτή η αίθουσα χωράει μόνο εξήντα (60) καθήμενους και είκοσι ορθίους…..
 Μόνο τόσες είναι οι μικρές επιχειρήσεις του νομού;;;; 
Ποιόν προσπαθούν να "δουλέψουν";;;; 
Από αυτούς που παραβρέθηκαν οι δεκαπέντε ήταν επιμελητηριακοί σύμβουλοι και άλλοι δεκαπέντε συνταξιούχοι….. 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κάποιοι έχουν μπερδέψει πρόσωπα και συνδυασμούς στο Επιμελητήριο (μερικές απαραίτητες διευκρινίσεις)

Κερασμένο με πολύ αγάπη σε
όσους δεν αντέχουν  όσα γράφουμε

Με αφορμή το σατιρικό κείμενο του eviain για το ευβοϊκό πιάτο που η πλειοψηφία του Επιμελητηρίου εκτύπωσε και μοίρασε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 28-1-2013 προς τους επιμελητηριακούς συμβούλους (με στόχο προφανώς να μας δυσφημήσει) αλλά και επειδή διαπιστώσαμε ότι μέσα από το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο» υπάρχει  μια μειοψηφία δισταγμού και αμφισβήτησης ως προς τη δημοσιογραφική μας παρουσία έχουμε να διευκρινίσουμε προς φίλους εχθρούς και προς πάσα κατεύθυνση ορισμένα πράγματα…

Όποιοι  εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους (σε πλειοψηφία ή μειοψηφία) για την κριτική που ασκεί το παρόν μπλοκ στον Πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του φορέα, τους ξεκαθαρίζουμε ότι είναι  μια κριτική που βασίζεται σε πολιτικά κριτήρια και στον λανθασμένο και επιζήμιο για τα απλά μέλη τρόπο διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας……
 Επιθυμούμε λοιπόν να καταστήσουμε σαφές, ότι εμείς ποτέ δεν θα ακολουθήσουμε μια συμπεριφορά «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»…..
 Είμαστε ξεκάθαροι στη στάση μας και λειτουργούμε αμιγώς πολιτικά και όχι ανάλογα με το «από πού τα παίρνουμε»…
 Εάν κάποιοι συμφωνούν με αυτά που γράφουμε αλλά δημόσια κάνουν ότι καταδικάζουν τα γραφόμενά μας θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι διόλου δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που διέρχονται κρίση ως προς τα πιστεύω τους και αδυνατούν να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους και να υπερασπιστούν τους φίλους τους ή τις πολιτικές τους επιλογές….

Όργιο ξεπλύματος σε ενεχυροδανειστήρια

Λαβράκια έβγαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κάνοντας φύλλο και φτερό περίπου 350 ενεχυροδανειστήρια ανά την Ελλάδα- περίπου 700 είναι το σύνολο των νόμιμων- αφού πέρα από τις... συνήθεις παραβάσεις, που αφορούν στη παντελή έλλειψη Δελτίων Αγοράς χρυσού και κοσμημάτων, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος, που αναπτύσσεται ραγδαίας, κινείται πολλές φορές στα όρια της νομιμότητας.
Με βάση τα πρώτα δείγματα ελέγχων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σώματος θα συνεχίσουν τις έρευνες σε δύο πεδία. Κατ' αρχήν θα «ξεσκονίσουν» αρχεία εξαγωγών χρυσού και κοσμημάτων στο εξωτερικό, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πού κατέληξαν και εάν επέστρεψαν στην Ελλάδα με διαφορετική μορφή. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει δεκάδες κατασχέσεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με κατεύθυνση κυρίως τη Γερμανία και τη Κύπρο.

Ο Αναγνωστάκης "πήρε στο κυνήγι" τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων επειδή προσέβαλε τη μνήμη του Βούλτεψη (επεισόδιο στη βουλή)


Φωτιά πήρε η Βουλή καθώς Βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ κυνηγούσαν την Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρώντας ότι προσέβαλε τη μνήμη του Γιάννη Βούλτεψη,πατέρα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.
Ολα ξεκίνησαν από έναν καυγά του Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια διότι ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Στο χορό της επίθεσης κατά του κ. Νάκου μπήκε με «τσαμπουκά» η Ραχήλ Μακρή προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.
Οι πρωτοφανείς διάλογοι που ακούστηκαν μέσα στη Ολομέλεια είναι οι ακόλουθοι:
Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;»
Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.»
Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν ολοι Εσύ που μεγάλωσες;»
Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
Ραχήλ Μακρή: «Αμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.»
Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»
Ακούγοντας την κυρία Μακρή να λέει αυτά για τον Γιάννη Βούλτεψη η βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Δημήτρης Αναγνωστάκης της κινήθηκαν απειλητικά προς το έδρανο της φωνάζοντάς «ντροπή σου, ο Βούλτεψης ήταν Αριστερός ενώ εσύ είσαι χούντα».

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μάζωξη σε σπίτι γαλάζιων βουλευτών

μυστικός γαλάζιος δείπνος

Έγινε την προηγούμενη Παρασκευή σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ στο κέντρο της Αθήνας. Παρόντες όπως μάθαμε ήταν πάνω από 20 βουλευτές της ΝΔ, νέοι στην πλειοψηφία τους, που αυτοαποκαλούνται "λοχαγοί" και θα έχουν κομβικό ρόλο στην μετεξέλιξη της ΝΔ, στην επόμενη φάση της...

Νέο κόμμα ιδρύουν τα μέλη που αποχώρησαν από τους ανεξάρτητους Έλληνες

Την διαδικασία ίδρυσης νέου κόμματος ξεκινούν από την Τρίτη τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμένου, με την κατάθεση στο Πρωτοδικείο των δικαιολογητικών για τη δημιουργία ενός νέου ομίλου προβληματισμού - forum.

Μήνυμα προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου

Επειδή η γαλλοτραφής διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας ενδέχεται να μην έχει αντιληφθεί ποια είναι η κατάσταση στην Εύβοια και συνεχίζει τις επιχορηγήσεις συλλόγων και τις δραστηριότητες τύπου κατασκευής "ευβοϊκών πιάτων", αποδίδοντας ευθύνες στο στραβό γιαλό για την πορεία του πλοίου του επιμελητηρίου προς τα βράχια......  ενημερώνουμε τους διοικούντες στα γαλλικά που γνωρίζουν!!!!

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πριν και …μετά ( το θαύμα της πλαστικής)

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός κ Φουστάνος μετά την επιτυχημένη του καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο και λόγω της κρίσης που επικρατεί στο στερέωμα των τραγουδιστών αποφάσισε να επεκταθεί και στο χώρο της πολιτικής γνωρίζοντας ότι την εποχή που βασιλεύει η εικόνα ο χώρος της αυτοδιοίκησης αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρόν για ένα επιστήμονα της πλαστικής χειρουργικής….
Τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δουλειάς του εφαρμόστηκαν στο δήμαρχο Κύμης(Αλιβερίου) ο οποίος ως ένας ρηξικέλευθος, ρέκτης αυτοδιοικητικός, έσπευσε πρώτος να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «ανανέωση προσώπου ενός δημάρχου»

Ορισμένα πράγματα είναι δεδομένα (και δεν αλλάζουν)


Συνέντευξη Μπαμπινιώτη στον Τσίμα (εξαιρετική)


Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε -μεταξύ άλλων: (αξίζει να την διαβάσετε ολόκληρη)

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία.

Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται;

Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από το ιταλικό villa και είναι λέξη ελληνοποιημένη, όπως η κατσαρόλα, όπως οι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών.
Και πρέπει να κλίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της γραμματικής.

Δε λέμε: Το καπάκι της κατσαρόλα.
Ούτε θα πούμε: Αυθαίρετες οι βίλα των υπουργών

Το Καγενοχώρι

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας. Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari.
Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα. στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος. Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες. Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ.

Στραβός ήταν ο γυαλός ή στραβά αρμενίζαμε;;;;;

Όταν ο κυρ-Θανάσης ο γαλατάς, της οδού Πατησίων, εμπιστεύονταν τα σχέδια των παιδιών του, Κυριάκου και Γιάννη Φιλίππου, να φτιάξουν βιομηχανικό συγκρότημα για γάλα και γιαούρτια ούτε που πέρναγε από το μυαλό του ότι κάποια στιγμή η έδρα του ομίλου της οικογένειας Φιλίππου θα μεταφερόταν (αναγκαστικά) στο Λουξεμβούργο.

Όταν ο Μποδοσάκης έστηνε βιομηχανίες υλικών αμύνης ακόμη και με πολιτική παράκληση και υπόδειξη να βοηθήσει την Ελλάδα στους πολέμους της. Ο Νιάρχος έχτιζε το μεγαλύτερο ναυπηγείο των Μεσογείων. Και οι Γάλλοι μετέφεραν την παραγωγή αλουμινίου τους, της Ευρώπης, στην Ελλάδα δεν είχε κανείς τους ιδέα για τον «σοσιαλισμό του χαβαλέ» που θα ακολουθούσε:

Όταν ο καθηγητής....

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τα μεγάλα σχέδια του επιμελητηρίου (με το ανάλογο κόστος για τα μέλη του)

Ντάκος Κρητικός

Το καινούργιο μεγαλεπήβολο σχέδιο των φωστήρων του Επιμελητηρίου είναι η δημιουργία ενός ευβοϊκού Πιάτου το οποίο θα γίνει γνωστό ανά το πανελλήνιο, όπως λέμε για παράδειγμα ο Ντάκος ο κρητικός (Σαλάτα με παξιμάδι, ελαιόλαδο, φέτα και ντομάτα)….. 


Αφορμή για το νέο concept είναι η παρουσία γνωστού μάγειρα της ελληνικής τηλεόρασης (Λαζάρου στο Μάστερ σεφ) ο οποίος διδάσκει σε ΚΕΚ της Χαλκίδας….. Αρχίζουμε λοιπόν τους συνειρμούς για να βρούμε τον εγκέφαλο της πρότασης…. 
Το ΚΕΚ έχει καλές σχέσεις με τον Παντελή Κούκο, και κάποιου είδους συνεργασία (την οποία θα ψάξουμε σε βάθος)με το Επιμελητήριο….
 Φαίνεται ότι και στο επίπεδο κατάθεσης προτάσεων κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει…. 
Τώρα για την ουσία της υπόθεσης αναρωτιόμαστε εάν αυτό θα γίνει δωρεάν ή θα αμειφθούν ο Σεφ και το ΚΕΚ για τις υπηρεσίες τους….
 ¨Όσο για το τι θα προσφέρει όλο αυτό στο νομό η άποψή μας είναι ένα τεράστιο μηδενικό!!!!!

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Έχει όλες τις προϋποθέσεις μιας σοβαρής υποψηφιότητας


Ο πολύ γνωστός έμπορος οπτικών  από την Ιστιαία, Αντώνης Μαυροζούμης θα είναι παρών στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Εύβοιας την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος επιμελητηριακός σύμβουλος στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Μαντά ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους αναχώρησε για το εξωτερικό…. 
Ο Αντώνης Μαυροζούμης θα αυξήσει τον αριθμό συμμετοχής των Βορειοεβοιωτών στο Επιμελητήριο αφού μαζί με το Γούδα από το συνδυασμό Σίμωση, τη Ράσυ Μάρκου και τον Κοσμά Βούλγαρη οι σύμβουλοι από την Ιστιαία γίνονται τέσσερις….
 Ο Αντώνης Μαυροζούμης έχει και όρεξη και προτάσεις για το συνδικαλιστικό φορέα των εμπόρων όμως η είδηση βρίσκεται αλλού…. 
Αποκλειστικές πληροφορίες του evia in αναφέρουν ότι έχει ήδη πλαισιωθεί από μια ισχυρή ομάδα στην Ιστιαία με σκοπό να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στο δήμο στις ερχόμενες εκλογές…..

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σταματάνε τη μεταφορά των μαθητών οι οδηγοί του ΚΤΕΛ

Σε ακόμα μια αποκάλυψη προχώρησε σήμερα το πρωί η εκπομπή «έχουμε και λέμε» στον Εύριπο fm 90….
Από την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΤΕΛ Εύβοιας σταματά την μεταφορά των μαθητών λόγω αδυναμίας μίσθωσης των λεωφορείων…. ¨όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χρήστος Παπαγεωργίου παρά τις συνεχείς προσπάθειες και τις πιέσεις πότε μέσω Περιφερειακής ενότητας και πότε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου το χρέος συνεχώς ανεβαίνει με αποκορύφωμα το κλείδωμα ενός κωδικού στον προϋπολογισμό λίγο πριν εκταμιευθούν 600 χιλιάδες ευρώ… Πρόκειται για παλαιά χρωστούμενα της πρώην Νομαρχίας από τις αρχές του 2011 καθώς μέχρι σήμερα με τα χρωστούμενα και του δήμου Χαλκιδέων το ποσό που οφείλεται από το κράτος στο ΚΤΕΛ ξεπερνά τα τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ…

Σε 10 μέρες επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο Χαλκίδας

Στις 4 Φεβρουαρίου –δηλαδή σε δέκα ημέρες- θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο Χαλκίδας όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» σήμερα το πρωί ο Τάκης Δημητρακόπουλος….

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ορισμένες φορές είναι απαραίτητη η επεξήγηση


Γιατί πάνω απόλα…. είμαστε από χωριό

Καληνύχτα και όνειρα γαλάζια

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στην ευβοϊκή δημοσιογραφία η Κατερίνα Γιαμά δοκίμασε μια στροφή στη συγγραφή με εξαιρετικό αποτέλεσμα…. Το πρώτο της βιβλίο τιτλοφορείται «καληνύχτα και όνειρα γαλάζια . Πρόκειται για…

Παραπέμπονται για ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν εσχες» Παπαντωνίου και Δούκας

Παραπέμπονται τελικά στην τακτική δικαιοσύνη, με απόφαση της επιτροπής ελέγχου "πόθεν έσχες" της Βουλής οι Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας! 
Η "κατηγορία" αφορά ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες.
 Όσον αφορά τον Παπαντωνίου πρόκειται για την υπόθεση που σχετίζεται καταθέσεις της γυναίκας του που βρέθηκαν στην λίστα Λαγκάρντ και ήταν αδήλωτες, ενώ στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, πρόκειται για 1 εκατομμύριο ευρώ το οποίο έλειπε από την δήλωση του σε σχέση με την περσινή και δεν δικαιολογείται η απουσία...

Χάστε λεφτά και χρόνο για να ενταχθείτε στο ΕΣΠΑ


Της Αγγελικής Κιλιντζόγλου

Όνειρο απατηλό αποτελεί για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η ένταξη των επιχειρήσεων τους στο ΕΣΠΑ. Το φαινόμενο γραφειοκρατία δεν θα πεθάνει ποτέ στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες που φαίνεται να καταβάλλει η κυβέρνηση . Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης , που δηλώνει ότι παλεύει για την ανάπτυξη της οικονομίας, βάζει φρένο στην όποια προσπάθεια πάει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, κρατώντας σε ισχύ
 ρυθμίσεις του 1950 και παλαιότερες. 

Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός για τον διορισμό της γυναίκας του!

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον (εκ Φθιώτιδας) Χρήστο Σταϊκούρα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς αγνοούσε το γεγονός πως ο υπουργός του, έχει «τακτοποιήσει» από το 2009 την γυναίκα του στη Βουλή έχοντας την χρεωμένη στην ομάδα ευρωβουλευτή της ΝΔ για να εργάζεται τελικά από το σπίτι της. Ο κύριος Σταικούρας δεν ενημέρωσε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για την σύζυγο του κάτι που έκανε τον πρωθυπουργό έξαλλο.

Δημοσκόπηση MARC: Οριακό Προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Ισχνό προβάδισμα 0,2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Marc που έγινε για λογαριασμό του Alpha, ενώ στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, παραμένει πρώτος ο Φώτης Κουβέλης με 47,3% και δεύτερος είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με 43,2%, ο οποίος όμως θεωρείται και ο καταλληλότερος.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ 22,5
ΣΥΡΙΖΑ 22,3
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,7
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,6
ΚΚΕ 4,3

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στο εξωτερικό πηγαίνει ο Μαντάς… τη θέση του στο Επιμελητήριο παίρνει ο Μαυροζούμης


Η οικονομική κρίση και ο στραγγαλισμός της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει πλέον με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αυτή η χώρα «τρώει» τα παιδιά της… Ένας Φέρελπις νέος επιχειρηματίας, που αποτελεί το μέλλον του Επιμελητηρίου της Εύβοιας και την ελπίδα για την ανασύσταση αυτού του κράτους, βλέποντας τον καθημερινό επαγγελματικό του αγώνα να μετατρέπεται σε μύθο του Σισύφου αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό… Ο Γιώργος Μαντάς  έδειξε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα στο επιμελητήριο το ήθος και τις ικανότητές του αλλά παραιτήθηκε για να δουλέψει στη Μάλτα μέχρι να ξαναφτιάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα…
Ουδέν κακόν αμιγές καλού γιατί τη σκυτάλη θα πάρει ένας εξίσου εξαίρετος νέος επαγγελματίας από την άκρη μάλιστα του νομού ο Αντώνης Μαυροζούμης από την Ιστιαία…

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος λέγεται Κύμης-Αλιβερίου κύριε Θωμά…..


Η Απαντητική Επιστολή του Δημήτρη Θωμά προς το Νίκο Μανόλη για τη Μεταφορά της ΔOY στα Στύρα ώστε να εξυπηρετηθεί όλη η Καρυστία ξεκινάει από τον κύριο Θωμά ως εξής: «Αγαπητέ συνάδελφε… καταρχάς να σας υπενθυμίσω ότι αναφερόμαστε στο δήμο Κύμης και όχι Καρύστου-Κύμης όπως εσφαλμένα αναφέρετε…» Δεν θα μπούμε στην ουσία της επιστολής μόνο στην εισαγωγική πρόταση για να επισημάνουμε με τη σειρά μας….
Αγαπητέ Δήμαρχε… Καταρχάς να σας υπενθυμίσω ότι αναφερόμαστε στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και όχι στο Δήμο Κύμης όπως εσφαλμένα αναφέρετε στην επιστολή σας προς τον κύριο Μανόλη…»

Άλλαξε ο Μανολιός


Χαίρομαι που διαβάζω την άποψη του Γιάννη Μανόλη υιού του δημάρχου Καρύστου Νίκου η οποία είναι διαλλακτική και κατευναστική αναφορικά με το ζήτημα της ΔΟΥ το οποίο όπως σημειώνει δεν προσφέρεται για επαναστατική γυμναστική ούτε για μικροπολιτικά παιχνίδια… Γιατί όμως έχω την εντύπωση πως εάν δεν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και δήμαρχος ο πατέρας του (που απέτυχε να κρατήσει τη ΔΟΥ στην Κάρυστο) τότε το θέμα θα προσφέρονταν για επαναστατική γυμναστική;;;;….

Mια + Μία διαφορετικές παραστάσεις στο θέατρο «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

Αυτόν τον Ιανουάριο, στο θέατρο «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» , το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» με την συμπαράσταση του Δήμου Χαλκίδας, ξεκινάνε μια συνεργασία πολιτισμού για το παιδικό και το ενήλικο κοινό.

ΜΟΝΟΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 18:30
με εισιτήριο 5 ευρώ

«Ο ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΟΣ»


Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη)

Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιό για παιδιά και ενήλικες, πέρα από όσα ξέρετε για το κουκλοθέατρο!
Ηθοποιός, ανθρώπινης διάστασης κούκλα, κούκλα Muppet σε συνδυασμό με μέλη ανθρώπινου σώματος, γαντόκουκλες, μικρές κούκλες άμεσης κίνησης, δισδιάστατες φιγούρες και μηχανικά παιχνίδια, δαχτυλόκουκλες, σ’ έναν χορό μεταξύ σώματος, σκηνικού και κούκλας, γεννάν την παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκράτες της πλάκας

Είναι ξεκάθαρο πλέον μετά και το «τυφλό» χτύπημα στο The Mall, ότι δεν μιλάμε για τους νέους τρομοκράτες αλλά για θρασύδειλους ηλίθιους που παίζουν με εκρηκτικά μην υπολογίζοντας οικογένειες με τα παιδιά τους και αθώους υπαλλήλους….
 Τουλάχιστον στο παρελθόν ακόμα και οι τρομοκράτες είχαν κάποιους άγραφους νόμους… Σεβόντουσαν τον άμαχο πληθυσμό και τα γυναικόπαιδα…
 Πρόσεχαν ιδιαιτέρως να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες και την «πληρώσουν» άσχετοι…. 
Σήμερα που τα πάντα διέρχονται κρίση, χωρίς μεγάλους πολιτικούς, χωρίς ανιδιοτελείς γιατρούς, χωρίς αδέκαστους δικαστές, χωρίς καλούς δημοσιογράφους , χωρίς τίμιους αστυνομικούς και χωρίς σωστούς πολίτες πως θα ήταν δυνατό να υπάρχουν προσεκτικοί τρομοκράτες;;;;…. 

Χτύπημα στην Ραδιοφωνία

Αυτός που ανέβηκε στο Χτυπά και είδε ανοιγμένο το καμαράκι του 9,65 fm και τα μηχανήματα κλεμμένα δεν είχε τηλέφωνο να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του;;; Του το  έχουν κόψει;;;; Δίπλα ακριβώς από τον 9,65 βρίσκεται ο Star fm 99, πιο δίπλα ο live fm λίγο πιο κει ο Εύριπος 90fm σε απόσταση 50 μέτρων άλλα δέκα ραδιόφωνα…. 
Τέτοια αναισθησία(;;;) ή μήπως έκανε ο ίδιος τη δουλειά της αστυνομίας και μετά από μια επιτόπια αυτοψία συμπέρανε ότι μόνο εκείνον είχαν κλέψει;;;; 
Εάν κάποιος άλλος ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού έπεφτε θύμα κλοπής δεν θα ειδοποιούσε τα πλησιέστερα ραδιόφωνα για να διαπιστώσουν και εκείνοι εάν έχουν πάθει κάποια ζημιά;;;; 
Εν πάση περιπτώσει ανεξαρτήτως της αφασίας του καθενός τουρίστα  στον χώρο των ραδιοφωνικών σταθμών η κλοπή στον 9,65 αποτελεί χτύπημα στην ίδια την Ραδιοφωνία και την ελευθεροτυπία…..

Νέα υπερπαραγωγή του ευβοϊκού κινηματογράφου


δείτε το β'μέρος του έργου....

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τα «έσκασες»;;; σε προβάλλουν…Δεν υπέκυψες;;;; σε προσβάλλουν!!!!

Είναι πολλές οι «προτάσεις» από ένα μέσο ενημέρωσης προς ένα φορέα για τουριστική προβολή, παρουσίαση δράσεων, συμμετοχή σε διαφημιστικές καμπάνιες κλπ.κλπ. 
¨Όταν αυτός που έχει την ευθύνη διαχείρισης του φορέα αρνείται πεισματικά τον καταιγισμό των προτάσεων αυτών και δεν μπαίνει στη διαδικασία ενίσχυσης της εφημερίδας, του ραδιοφώνου ή του καναλιού (ενίοτε του μπλοκ) μπαίνει στη μαύρη λίστα του Μέσου…στη δυσμένεια «του δημοσιογράφου» ..και αν κατά τύχη βρεθεί το όνομά του σε καμιά άλλη λίστα από τις αυτές τις γιαλαντζί που κυκλοφορούν οι ίδιοι οι άνθρωποι που τις ερευνούν….
 Τότε ο «δημοσιογράφος» βγάζει τα απωθημένα του…. «Τώρα θα δει τι θα πάθει» αυτός που τόλμησε να τον αγνοήσει….
 Ορισμένα παράσιτα του δημοσίου βίου που εξευτελίζουν την έννοια του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τα ψέματα τελείωσαν!!!!

Το παράξενο θα ήταν να μην έκανε μήνυση


Το παράξενο δεν είναι που ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου κατέθεσε μήνυση εναντίον του Βαγγέλη Βενιζέλου…. Είδηση θα αποτελούσε το γεγονός εάν δεν κατέθετε μήνυση…. 
Δεν έχει αφήσει και κανένα αμήνυτο ο κύριος Αντωνίου…. 
Από μηνύσεις και καταγγελίες έχει κάνει μπόλικες….
Το θέμα είναι γιατί ο τοπικός τύπος ασχολείται τόσο πολύ….
 Ίσως γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τον παλιό δημοσιογραφικό κανόνα… 

Μηνυτήρια αναφορά Ζεμπίλη για τα 200 χιλιάρικα της ΔΕΗ στο Αφράτι


Μηνυτήρια αναφορά προσανατολίζεται να καταθέσει ο δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης για το θέμα της χρηματοδότησης με διακόσιες χιλιάδες ευρώ του συνεταιρισμού Αφρατίου, και των δυο αθλητικών ομάδων της Αναγέννησης και του Πανδοκαϊκού όπως εκμυστηρεύτηκε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου….

Άξιος ο Αναγνώστου

Την πρώτη του επίσημη συνεδρίαση είχε εχθές την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Αναγνώστου και ομολογουμένως τα πήγε πάρα πολύ καλά όπως και το σύνολο του νέου προεδρείου με το Γιώργο Γιαννούκο ως αντιπρόεδρο και το Βασίλη Γουρνή  ως Γραμματέα….

Ο  Γιατρός έδειξε να είναι «σαν έτοιμος από καιρό» να αντεπεξέλθει στο δύσκολο ρόλο του ρυθμιστή της συζήτησης στις συνεδριάσεις του δήμου, ενώ κατάφερε και το ρεκόρ της διάρκειας των δυο μόλις ωρών σε μια διαδικασία  κορυφαία όπως αυτή για τον προϋπολογισμό!!!!

Κολώνα των Οικονομικών ο Νικολόπουλος


Όταν έχεις ένα διευθυντή Οικονομικής υπηρεσίας σαν τον Κοσμά Νικολόπουλο δεν έχεις και ιδιαίτερο άγχος ως αντιδήμαρχος επί των οικονομικών αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο ρόλος είναι περίπου διακοσμητικός….

Τεράστια η εμπειρία του κυρίου Νικολόπουλου και μπορεί να καλύψει το οποιοδήποτε κενό δημιουργηθεί από την απειρία του πολιτικού του προϊσταμένου ο οποίος μπορεί να διαθέτει εργατικότητα και καλές προθέσεις αλλά του λείπουν τα «ένσημα» στην αυτοδιοίκηση που προϋποτίθενται για να αναλάβει κάποιος μια τόσο υπεύθυνη θέση

Εκδήλωση αλληλεγγύης στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών

Μια εξαιρετική εκδήλωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών όπου τις επισκέφθηκαν μέλη του Πανευβοϊκού συλλόγου κακοποιημένης γυναίκας-κακοποιημένου παιδιού και μέλη της Κοινωνικής Ακαδημίας, προσφέροντας παιχνίδια στα μικρά παιδιά των κρατουμένων και  είδη πρώτης ανάγκης …. Επισκέπτες και κρατούμενες πέρασαν  μαζί ένα απόγευμα με τραγούδια από την ορχήστρα του δήμου Χαλκιδέων και αρκετό κέφι και χορούς από τους συμμετέχοντες…

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αφού βρε Γιώργο ξέρεις….


Ο εκδότης της εφημερίδας Ημέρα Γιώργος Παλαμιώτης έβαλε σχόλιο στην εφημερίδα του για τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση  Μπουραντά με αφορμή δημοσίευμα του «Έθνους» για τον έλεγχο των αυτοδιοικητικών από το ΣΔΟΕ;;;;
Γιατί δεν μπαίνει στο διαύγεια να δει τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην Νομάρχη και να τα συγκρίνει με την περιουσία του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά ο οποίος του δίνει τις απομαγνητοφωνήσεις του περιφερειακού συμβουλίου;;;;

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Mega mou

20.000.00 ευρώ στην εκπαίδευση 98.000.000 στο Mega…. 
Αυτό θα πει να βάζει ένα κράτος ποιοτικές προτεραιότητες…

Έρχονται δραματικές αλλαγές!!!!

Από 1-1-2014 αρχίζει μια καινούργια εποχή για το επιμελητήριο της Εύβοιας αφού δεν θα είναι υποχρεωτική η πληρωμή της συνδρομής των μελών για τη θεώρηση των τιμολογίων, γεγονός που σημαίνει ότι στην Ελλάδα που όλα αλλάζουν δραματικά ξεκινά το τέλος εποχής για πολλές καταστάσεις που μέχρι σήμερα έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική κοινωνική, οικονομική ζωή της χώρας…. Όπως αντιλαμβάνεστε κανείς δεν θα πληρώνει τα πενήντα ευρώ ετησίως στο φορέα εφόσον δεν θα είναι υποχρεωτικό, άρα δεν θα υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του προσωπικού, αλλά και οποιασδήποτε δράσης….Εφόσον συμβεί αυτό το Επιμελητήριο της Εύβοιας (όπως και όλα τα επιμελητήρια της χώρας ) θα μετατραπεί σε ένα μη κερδοσκοπικό σύλλογο που θα αναζητά οικονομικούς υποστηρικτές σε άλλους φορείς όπως κάνει σήμερα η Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων και η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών….

Πότε θα ασχοληθείτε κύριε Συμεών Κεδίκογλου και με τη Βίλα Ιπποκράτους;;;;


Οι μέρες περνούν, οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε απόγνωση, σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 1 χρόνο απλήρωτοι, με υποσχέσεις που ποτέ δεν εκπληρώνονται, με εκατομμύρια ευρώ να περνούν πάνω από τα κεφάλια μας, και τους εργαζόμενους να βιώνουν την...
εξαθλίωση και την χυδαία αδιαφορία. Οι απαντήσεις των υπευθύνων θολές. Δόσεις που έρχονται και φεύγουν, με τους εργαζόμενους να μην παίρνουν τίποτα και κανείς να μην τους λέει κάτι συγκεκριμένο. Και πως να ασχοληθούν?... τώρα ετοιμάζονται να κάνουνε συνέδριο.. όλοι θέλουν (από τους εναπομείναντες) να γίνουν κάτι που πρώτα ούτε θα τους πέρναγε από τα πιο τρελά τους όνειρα.

Είναι κρίμα!

Είναι λάθος του εκπροσώπου της κυβέρνησης να ταυτίζεται πολιτικά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Σίμωση διότι η συμπεριφορά και η πρακτική του εν λόγω προσώπου έχει αποκλείσει ένα μεγάλο συνδυασμό του Ε.Β.Ε.Α στον οποίο συμμετέχουν και πρόσωπα που στήριξαν τον ευβοιώτη βουλευτή…. Ο ρόλος και η θέση του επιβάλουν να κρατά ισορροπίες με όλους τους υποστηρικτές του και να μην περιορίζεται μόνο σε αυτούς που του κάνουν το φίλο πολλοί από τους οποίους δίσταζαν να βγουν ανοιχτά στις βουλευτικές εκλογές και να πάρουν θέση…. 
Είχαμε ακούσει μέχρι και για το Τζήμερο από κάποιον «φίλο» του σε δημόσια τοποθέτηση του Επιμελητηρίου (τα τραπεζώματα ήρθαν μετά τον ορισμό του ως υπουργού) ενώ ο ίδιος ο Σίμωσης έκλεινε το μάτι πονηρά και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ… Αντιθέτως  για ανθρώπους που ξεκάθαρα κράτησαν στάση υπέρ του Σίμου Κεδίκογλου τώρα μπαίνουν όροι από εκείνους που στις εκλογές κρύβονταν και εμφανίστηκαν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή της υπουργοποίησης…..

Τι λέει ο ανεξάρτητος βουλευτής για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας

Απάντηση μέσα από τα parapolitika.gr δίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για τσακωμό του με τον Χρήστο Ζώη. 
"Ποτέ δεν μάλωσα με τον Ζώη, πολύ δε περισσότερο για αρχηγίες και άλλα παρόμοια φανταστικά...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Γιώργος Γκρίτσης:Ο Άθλος ενός σύγχρονου Οδυσσέα


Έναν ζωντανό θρύλο της Ιστιοπλοΐας είχε καλεσμένο χθες το βράδυ ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χαλκίδας στις εγκαταστάσεις του στο νότιο λιμένα… 
Τον Γιώργο Γκρίτση που κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου με ένα εννιάμετρο ξύλινο σκάφος σε μια εποχή που δεν υπήρχαν gps και κινητά τηλέφωνα με συνοδοιπόρο τη σύντροφό του και μια γάτα…. Αποδεικνύοντας ως ένας σύγχρονος Οδυσσέας ότι η ναυτοσύνη των Ελλήνων είναι έμφυτη και μοναδική…

 Ο Γιώργος Γκρίτσης που ήρθε κατευθείαν από τη Γαλλία για να πάει στη μόνιμη πλέον κατοικία του στη Πάρο έφθασε συνοδευόμενος από την Αδελφή του Σόφη , γυμνάστρια και πρωταθλήτρια στου Σκι…. Τον Προσφώνησε ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Μπάμπης Μανιάτης ο οποίος είπε ότι παρά το γεγονός πως έχει κάνει στη ζωή του πολλές ομιλίες είναι η πρώτη φορά που έχει τρακ παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο που έχει «μιλήσει» με το Θεό…

Ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση των εμπειριών του ταξιδιού με φωτογραφίες από τον  Ιστιοπλόο-θαλασσοπόρο που καθήλωσαν το κοινό....

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Φανατικός ακροατής του Εύριπου 90fm

Στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» στον Εύριποfm 90 ανακοίνωσε πρώτα ο Γιάννος Κοτρώνης ότι θα έρθει στη Χαλκίδα Ο Γιώργος Καρατζαφέρης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΛΑ.Ο.Σ…
Ο Λόγος;;;;

Θεία λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου


Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ ανακοινώνεται ότι την ερχομένηΚυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 το πρωί και με αφορμή την επικείμενη εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, θα τελεσθεί, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Χρυσοστόμου, η Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.