η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Έχει ο καιρός γυρίσματα


Κάθε μέρα έγραφε εναντίον του Γιάννη Θεοφανίδη εκδότη της ευβοϊκής γνώμης, ένα σωρό κατηγορίες ο "δημοσιογράφος" με το μπλοκ μέχρι που κατηγορήθηκε ο ίδιος  και έπεσε στα χέρια της δικαιοσύνης…. 
Έτσι τώρα ο γνωστός εκδότης τον «εκτέλεσε» κανονικά και ενώ είχε πέσει κάτω εξακολουθούσε να αδειάζει το περίστροφο πάνω του… και μετά τον «κρέμασε» …(στο μανταλάκι)…
¨Έτσι είναι αυτά έχει ο καιρός γυρίσματα…..
 Σαν ένα ερασιτέχνη φωτογράφο που διατηρεί μπλοκ και έγραφε για ένα συνάδελφό του ένα σωρό προσβολές του τύπου «διώξτε τον κηπουρό», «ως τι είναι εκεί και πληρώνεται» και άλλα τινά ευτράπελα και τώρα το κράτος ζητάει την απόλυσή του….

Του έχει γίνει έμμονη ιδέα (κοιμάται-ξυπνάει και ονειρεύεται το Σίμο)

Παλιές καλές εποχές...υπουργικού βίου

Για τα ξαδέλφια Κεδίκογλου που δεν ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας και μάλιστα πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η συνεδρίαση είχε ανεβάσει το κακεντρεχές σχόλιο στο twiter… 
Βεβαίως ο κ. Μαρκόπουλος ήξερε εκ των προτέρων ότι οι υποχρεώσεις του Σίμου Κεδίκογλου εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης καθιστούσαν αδύνατη την παρουσία του στη Χαλκίδα την ώρα και την ημέρα της συνεδρίασης…. Προφανώς αυτός ήταν ο στόχος του από την αρχή και ήταν σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα έβρισκε τον πολιτικό του αντίπαλο στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου…. 
Τον άλλον κεδίκογλου ξώφαλτσα τον πήραν τα σκάγια γιατί η έμμονη πλέον ιδέα του Κώστα Μαρκόπουλου είναι ο συνάδελφος του της Νέας Δημοκρατίας…
 Αυτός που δεν περίμενε ποτέ να δει υπουργό και μάλιστα το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά όπως κομπορρημονούσε κάποτε ο ίδιος για τον εαυτό του(!). Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει γίνει σχεδόν έμμονη ιδέα για τον πρώην Νεοδημοκράτη βουλευτή σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γκρεμίζεται ο κόσμος δίπλα του και αυτός να μονολογεί…. « Πού είναι ο Σίμος;;;; αυτός φταίει που δεν είναι εδώ!!!…»

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έκανε το δικηγόρο του συνήγορο του επιχειρηματία


«Ποιος είναι ο δικηγόρος που θα αναλάβει το ρόλο του συνηγόρου του επιχειρηματία»; Ρώταγε και ξαναρώταγε ο Γιάννης Λιονάκης τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Σίμωση στην τελευταία συνεδρίαση για να λάβει τη θρασύτατη απάντηση από τον κύριο πρόεδρο ότι  «επέλεξα για το επιμελητήριο τον καλύτερο δικηγόρο που υπάρχει στην Ευρώπη, τον ίδιο που έχω επιλέξει και για τον εαυτό μου… τον κύριο Σπύρο Αγγελή»... Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ Αγγελής είναι ο δικηγόρος που ανέλαβε την αίτηση υπαγωγής του κυρίου Σίμωση στο άρθρο 99 και εν συνεχεία την αίτηση πτώχευσης της εταιρίας του η οποία και επετεύχθη…

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Όταν ο φωτογράφος και η φύση έχουν κέφια!

Όταν μια γυναίκα θέλει μπορεί να κρατήσει στα χέρια της έναν ήλιο


Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα timing,της κατάλληλης δηλαδή στιγμής που θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να συντελεσθεί ένα θαύμα… 
Μια φωτογραφική μηχανή, ο ήλιος λίγο πριν δύσει , ένας φωτογράφος και κάποια που θέλει να παίξει με το φακό και τον ήλιο….και το θαύμα εγένετο!!!!

«Οδοιπορικό» στη Σέττα


Σε μια πολύ έξυπνη κίνηση προχώρησε το γραφείο τύπου του Δήμου Ερέτριας στο πλαίσιο της προσπάθειας τουριστικής προβολής της περιοχής…Ξεκινώντας από το χωριό της Σέττας ένα ορεινό τόπο και από τους πιο όμορφους της Εύβοιας έστειλε σε όλα τα ενημερωτικά σαίτ και blogs ένα φωτογραφικό «οδοιπορικό» με πανέμορφες εικόνες που μπορείτε να αναζητήσετε και στο λογαριασμό face book που διατηρεί ο δήμος Ερέτριας!!!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση επανάσταση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Επαναφέρουμε ως eviain μια επαναστατική πρόταση που θα προσφέρει τη μέγιστη υπηρεσία στα μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία όπου οι περισσότεροι μικρομεσαίοι, έμποροι και επαγγελματίες αδυνατούν να διαφημίσουν την επιχείρησή τους….
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε προς τη διοίκηση του Ε.Β.Ε.Ε. να προκηρύξει διαγωνισμό και να μας δώσει τη δουλειά διότι καλύτερη πρόταση δεν θα του γίνει από κανένα…. Λοιπόν προσέξτε…. 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πετσέτες για τον ιδρώτα….


Ε αυτό πια λέγεται δούλεμα ψιλό γαζί….Διαβάσαμε σε μπλοκ ότι αν και είχε γενέθλια η Βούλα Αγιοστρατίτη πήγε στο Αλιβέρι για να ενημερώσει τα μέλη του επιμελητηρίου για τις δράσεις του φορέα….η πρόεδρος της ομοσπονδίας (δεν γνωρίζουμε αν πήρε οδοιπορικά για να πάει εκεί) εμφανίζεται σε κέντρο ψυχαγωγίας της περιοχής, με ένδυμα εξόδου παρέα με τους κ.κ. Βαρελά, Σταθόπουλο, Σίμωση, Κούκουζα, Βότση,κ.α. να ενημερώνουν ολίγους συγκεντρωμένους μεταξύ ποτού και ξηρού καρπού….
 Μιλάμε για τέτοια αυτοθυσία και αυταπάρνηση την ημέρα μάλιστα των γενεθλίων της…
 Μπροστά δε σε αυτή την βαριά εργασία το γιαπί και το πηλοφόρι της οικοδομής φαίνονται σαν κυριακάτικη εκδρομή στο Σούνιο….

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Υπό κατάληψη το μέγαρο υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας


Υπό κατάληψη πέντε ημέρες θα παραμείνουν οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας ύστερα από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (σήμερα) το πρωί…
Μέσα σε δυναμικό κλίμα και παλμό οι εργαζόμενοι της πρώην νομαρχίας Εύβοιας συμπαραστάθηκαν στις απειλούμενες απολύσεις εικοσιεπτά (27)συναδέλφων τους και έκλεισαν τις εισόδους του μεγάρου υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας…. 

Αργά το μεσημέρι   ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση όπου αποφασίσθηκε η συνέχιση της κατάληψης μέχρι την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στη Λαμία με θέμα «απολύσεις υπαλλήλων Περιφέρειας».
 Φυσικά οι εργαζόμενοι της Εύβοιας έδωσαν ραντεβού στη συνεδρίαση για να δώσουν το μήνυμα της δυναμικής τους αντίδρασης!

Γνωστός Χαλκιδέος κατηγορείται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Ο Δημοσιογράφος Κοσμάς Σορόπουλος
που αποκάλυψε το θέμα Παιδικής
Πορνογραφίας στη Χαλκίδα

Πενηντάχρονος δικαστικός επιμελητής γνωστότατος στην κοινωνία της Χαλκίδας και υπεράνω πάσης υποψίας συνελήφθη σήμερα το πρωί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού…
Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Κοσμάς Σορόπουλος στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» των Τάκη Δημητρακόπουλου και Νίκου Αγγελή στον Εύριποfm90.

Στο συντονιστικό ο Κεδίκογλου;


Συνεχώς ανεβαίνουν οι πολιτικές μετοχές του Ευβοιώτη υπουργού Σίμου Κεδίκογλου μετά το επιτυχές κρας τεστ στην δύσκολη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου….
Μετά τον κομβικό του ρόλο στην κυβέρνηση συνεργασίας όπου του ανατέθηκε να είναι η φωνή του κυβερνητικού σχηματισμού και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε υπουργικό συμβούλιο και πρωθυπουργό οι πληροφορίες τoν φέρνουν να συμμετέχει στο υπό σύσταση συντονιστικό εννεαμελές όργανο της κυβέρνησης μαζί με άλλα δυο στελέχη της Νέας δημοκρατίας, τρία του ΠΑΣΟΚ και τρία της ΔΗΜΑΡ με στόχο να αρθούν οι δυσαρμονίες και να αποφεύγονται οι τριβές


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ας έδειχνε την ίδια θέρμη….


Θαυμάζουμε τη θέρμη με την οποία ο δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης αρνείται να δώσει τα στοιχεία δημοτικών υπαλλήλων για διαθεσιμότητα ή μετατάξεις και τίθεται μπροστάρης εναντίον των σχεδίων της τρόικας για απολύσεις…. 
Οι θέσεις εργασίας θα πρέπει να προστατευθούν διότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι για απλούς αριθμούς σε λογιστικούς υπολογισμούς….
 Θα θέλαμε όμως την ίδια αποτελεσματικότητα να δείχνει στον έλεγχο των δημοτικών υπαλλήλων και στο κατά πόσο τα χρήματα που παίρνουν από τους φορολογούμενους Χαλκιδέους πιάνουν τόπο και επιστρέφονται ανταποδοτικά στους πολίτες, δια του έργου που παράγουν (οι εργαζόμενοι)….

Κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί στο Δερβένι

Γ. Κατζούρας

Μπορεί να άνοιξε ο δρόμος στο Δερβένι και να αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία μόλις χθες, αλλά ο αντιδήμαρχος Κηρέως Γιάννης
Κατζούρας έκανε μια δυσάρεστη πρόβλεψη…. Μιλώντας στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» των Τάκη Δημητρακόπουλου, Νίκου Αγγελή στο
Ραδιόφωνο του Εύριπου 90 fm είπε ότι πάνω από το δρόμο η βροχή έχει δημιουργήσει τρία μεγάλα νεροφαγώματα σαν χαράδρες που με την πρώτη βροχή θα ξαναπροκαλέσουν εκτεταμένες κατολισθήσεις…
Είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσει ο δρόμος αλλά το πλέον ανατριχιαστικό είναι ότι όσοι οδηγοί περνάνε   από αυτό το σημείο παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα… 

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πως είναι ο Ντάνιελ Λαρούσο σήμερα!!!! (Αποκλειστικό)


 Κάποιος κάποτε είχε αναφερθεί στην τρομερή ομοιότητα του Χρήστου Κούτα (επικεφαλής της παράταξης του επιμελητηρίου Εύβοιας Επιχειρηματική πρωτοβουλία ), με τον μίστερ Μιγιάκι στην ταινία Καράτε κιντ ο οποίος ήταν ο δάσκαλος του κούνγκ φου του Ντάνιελ Λαρούσο… 
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τον σωσία του ίδιου του Ντάνιελ Λαρούσο…..
Για την ακρίβεια βρήκαμε πως θα ήταν ο πρωταγωνιστής του Καράτε κιντ μερικά χρόνια μετά την ταινία ως ενήλικας πλέον….
 Κατά διαβολική σύμπτωση και αυτός ο σωσίας προέρχεται από τον επιμελητηριακό χώρο!!!!!

μεγάλη διαφορά....

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αυτή είναι ευαισθησία(Κορόμηλο το δάκρυ)

Μεγάλη αγωνία έχει ο Κλέαρχος Περγαντάς για τις επικείμενες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων της Περιφέρειας… 
Τόσο μεγάλη που προφανώς έχει χάσει τον ύπνο του για το συγκεκριμένο θέμα…
 Έτσι προκαλεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν  αυθημερόν και αμέσως δια δελτίου τύπου….

Να κάτι τέτοια πληροφορούμαστε και μας έρχεται να βάλουμε τα κλάματα από τη συγκίνηση για την ευαισθησία του πολιτικού ανδρός τούτου!!!!

Νέες κατολισθήσεις στο Δερβένι

Ισχυρές κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν και πάλι (χθες αργά το βράδυ) , στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Χαλκίδας - Αιδηψού στη θέση Δερβένι, λόγω δυνατής καταιγίδας στην περιοχή.
 Επί ποδός  οι αρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να απομακρύνουν τα βράχια από το δρόμο και να δοθεί  σε πλήρη κυκλοφορία .
Πυροσβεστική, αστυνομία και ένα μηχάνημα του Δήμου  προσπάθησαν το βράδυ της Παρασκευής παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Έχουν παρερμηνεύσει την ενασχόλησή τους με τα κοινά;;;

Συμμετέχω στα κοινά σημαίνει το είμαι ασφαλιστής π.χ. εκλέγομαι στο δήμο και χρησιμοποιώ το αξίωμά μου για να πουλήσω σε προνομιακή τιμή στους δημότες ασφάλειες;;; Μάλιστα πραγματοποιώ περιοδείες με έξοδα του φορέα δηλαδή των δημοτών για να αυξήσω τα πελατάκια μου;;;;

Όπου δήμος βάλτε οποιοδήποτε φορέα (π.χ. Επιμελητήριο, ομοσπονδία, κλπ) και όπου ασφαλιστής βάλτε οποιοδήποτε επάγγελμα…
Εκτός του ότι οι παροχές υπηρεσιών των φορέων προς τα μέλη τους, αλλά και κάθε έργου πρέπει να γίνονται με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες κατά την προσωπική μας εκτίμηση οι αιρετοί στο φορέα που εκτελεί  το έργο δεν έχουν δικαίωμα ούτε στο διαγωνισμό να συμμετέχουν…
 Πόσο μάλλον να πάρουν αυτοί τη δουλειά…

«Την αντέχει τόση ξεφτίλα αυτή η πόλη»;;;

Στην εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους φορείς της πόλης αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΑΟΧ Κώστας Κουλουρίδης στιγματίζοντας το γεγονός ότι η προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Χαλκίδας έγινε στο μισό γήπεδο…
 Ο κ Κουλουρίδης μιλώντας στην εκπομπή «σέντρα» που παρουσιάζουν ο Γιώργος Νικολάου και ο Γιάννης Τρυφωνίδης στον Εύριπο fm 90, είπε χαρακτηριστικά… "Αυτοί όπως πάνε θα μας βάλουν να παίξουμε σε γήπεδο πέντε επί πέντε" ενώ εξέφρασε και την απορία… 
"Τι προσπαθούν να πετύχουν ορισμένοι να πάμε στο Σχηματάρι και να ζητήσουμε αυτό το γήπεδο για έδρα της Χαλκίδας;;; Την αντέχει τόση ξεφτίλα αυτή η πόλη";;;;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο προπονητής …απέλυσε τον πρόεδρο. Μπάχαλο στην ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας

Βαγγέλης Δαρδανός

Για γέλια και για κλάματα είναι όσα συμβαίνουν στον Γυμναστικό Χαλκίδας, που φέτος αγωνίζεται στην Β Εθνική. Από την μια πλευρά η ομάδα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα και είναι αμφίβολο εάν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παραιτηθέντος προέδρου Βαγ. Δαρδανού, ο προπονητής αρνείται να αντικατασταθεί, και αντί να απολυθεί ο ίδιος…απολύει τον πρόεδρο. Όλα αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση του παραιτηθέντος προέδρου Βαγ. Δαρδανού, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

Δεν περνάει το δικό του ο Θωμάς αυτή τη φορά

Νόμιζε ότι θα μπορέσει να επιβάλει την άποψή του για άλλη μια φορά στα χωριά του Αλιβερίου και του Δύστου  ο  Δημήτρης Θωμάς όπως έκανε τα τελευταία χρόνια με τους κατοίκους της Κύμης….
 Μέχρι και δωρεά χωραφιού έβγαλε από το καπέλο αλλά οι κάτοικοι και η συντονιστική επιτροπή κατά της μεταφοράς των σκουπιδιών στον τόπο τους, έχουν πλέον ξυπνήσει και δεν εντυπωσιάζονται από τέτοιου είδους τρικ...

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Εσείς πως διοικείτε το Νοσοκομείο;;;;;;


Αυτό ονομάζεται το άκρον άωτον του θράσους…. Ο Ηλίας Πετσής «επικεφαλής» του εαυτού του στην αντιπολίτευση του δήμου Ιστιαίας και διορισμένος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Καρύστου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εισπράττει παχυλό μισθό χωρίς να εμφανίζεται στο Νοσοκομείο, εγκαλεί δια ανακοινώσεως τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ιστιαίας επειδή επέλεξε να συνεδριάσει από το τηλέφωνο για το σοβαρό θέμα της απόλυσης των εργαζομένων….

Ποιος είναι αυτός ο κύριος από την ΑΕΠΙ;


Ποιος είναι αυτός ο κύριος που έχουν τοποθετήσει εκεί στην Ανώνυμη εταιρία πνευματικής ιδιοκτησίας που τηλεφωνεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Εύβοιας και τους μιλάει εντελώς απαξιωτικά;;; Μάλιστα τα όσα τους λέει αγγίζουν και τα όρια της απειλής….

Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να μιλάει έτσι;;;

Για μαζέψτε τον κύριοι της ΑΕΠΙ… ή θα τον βάλετε σε κανένα γραφείο χωρίς τηλέφωνο, ή θα τον βάλετε να σας φτιάχνει τους καφέδες και να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο ή θα του μάθετε τρόπους καλής συμπεριφοράς….

Τώρα πειστήκαμε


Διάβασα ότι ο Θανάσης Τάρτης συνέλαβε ληστή…

Τώρα πια είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η ελληνική αστυνομία υφίσταται βαθύτατη κρίση!!!!


Ο Σταθάς τους πείραξε μόνο;;;


"Ξεσηκώθηκαν" μαζί με το πολιτικό σύστημα και κάποια ευβοϊκά μέσα ενημέρωσης επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βοιωτία Γιάννης Σταθάς απεκάλεσε τον Σοϊμπλε κουτσό…. 
Κατάπιαν τη γλώσσα τους όμως οι επί παντός του επιστητού κήνσορες και τιμητές για ένα ευβοϊκό ραδιοφ(ο)νικό δημοσιογράφο που εδώ και πολύ καιρό αποκαλεί τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών ο «ανάπηρος»….

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τα πάντα όμως…..




Υπάρχουν στιγμές που βλέπεις ότι γύρω σου γ@μήθηκαν τα πάντα...

Στοπ καρέ…στη ΛΑΡΚΟ


Ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στη ΛΑΡΚΟ της Εύβοιας θα μεταδώσει το Σταρ κεντρικής Ελλάδος στην εκπομπή της Ιωάννας Μουτσανά «στοπ καρέ» την Πέμπτη στις δέκα το βράδυ….

Ξεναγός του τηλεοπτικού συνεργείου ....

Δυστυχώς επαληθευθήκαμε για τη ΝΕΟΣΕΤ


“Οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι Κυβερνώντες και οι λάθος επιχειρηματικές κινήσεις, οδήγησαν άλλη μια επιχείρηση στην εισαγωγή στο πτωχευτικό κώδικα και στο άρθρο 99. Η άλλοτε μεγάλη ΝΕΟΣΕΤ των 400 περίπου εργαζομένων, στο εργοστάσιο Βασιλικού πλέον έχει περίπου 70 απλήρωτους εργαζόμενους και μπαίνει και στο άρθρο 99.”
Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ραδιοφωνικό σταθμό «Εύριπος» ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς προσθέτοντας ότι:

Ψάχνει τα οικονομικά του συλλόγου Πολυτέκνων ο Εισαγγελέας ύστερα από καταγγελία του Ραπτάκη

Σπύρος Ραπτάκης

Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Πολυτέκνων Σπύρος Ραπτάκης προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις οικονομικής κακοδιαχείρισης στο σύλλογο… Την αποκάλυψη έκανε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» στον Εύριπο fm 90 (Με τους Νίκο Αγγελή και Τάκη Δημητρακόπουλο) και αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνας αλλά και η άποψη του απελθόντος προέδρου για το όλο ζήτημα….

«Έφυγε» ο Βασίλης Πουρνής


Μάχη με την επάρατη νόσο έδινε τον τελευταίο καιρό ο 45χρονος στρατιωτικός Βασίλης Πουρνής. Υπηρετούσε στη Σχολή Πεζικού με το βαθμό του ανθυπασπιστή και ήταν ιδιαίτερα γνωστός και προσφιλής σε όλο το Νομό της Εύβοιας. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος Βασίλης καταγόταν από την Τοπική Κοινότητα της Μακρυκάπας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Μια μάχη που δεν μπόρεσε να κερδίσει και έφυγε από κοντά μας. Tο μοιραίο βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, τους συναδέλφους του και τους φίλους.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στον 30ο Μαραθώνιο Αθήνας τα special Olympics της Εύβοιας

 
Ακόμα μια διάκριση και μια ωραία συμμετοχή για τα παιδιά των special Olympics της Χαλκίδας που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους συμμετέχοντας στο 30ο Μαραθώνιο της Αθήνας…
 Έξι αθλητές και έξι συνοδοί τους με επικεφαλής την πρόεδρο του συλλόγου «άνθρωπος -ελπίδα -πολιτισμός» Ειρήνη Μερτζιάνη, έλαβαν μέρος στη διαδρομή από την πύλη του Αδριανού μέχρι το Παναθηναϊκό στάδιο…

Στο σκοτάδι η Χαλκίδα για μια ώρα


Στο σκοτάδι έμεινε για μια ώρα η μισή Χαλκίδα από βλάβη που σημειώθηκε σε κεντρικό καλώδιο του δικτύου παροχής ρεύματος….
Το εκτεταμένο μπλακ άουτ περιελάμβανε την περιοχή του νοσοκομείου μέχρι την οδό Γαζέπη, Χατζοπούλου, την Αβάντων από τα δικαστήρια μέχρι τη Νεάπολη,τη Νεοφύτου τη Μιχαήλ Κακαρά και την Δρακοπούλου  (στην ίδια έκταση από τα δικαστήρια μέχρι Νεάπολη) τη Γκορτζή και την οδό Ιφιγενείας και όλες τις καθέτους των προαναφερθέντων οδών από το λα φιάμα μέχρι Μιαούλη, Προσκοπείο, μέσα Παναγίτσα, Πρώτο Γυμνάσιο έως την παλιά εφορεία και τη δημοτική αγορά….  

Άλλο συμφορά και άλλο κακούργημα


Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα - η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι' αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.

Μην απαντάτε σε αυτές τις κλήσεις


 Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιονδήποτε  αριθμό ξεκινώντας με τους τριψήφιους  375, ή 371.  Κάνοντας ένα "κουδούνισμα",  μετά το κλείνουν, αφήνοντας έτσι  μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα.
 Αν στη συνέχεια καλέσετε έναν από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση, θα χρεωθείτε  $ 15 - $ 30  & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 δευτερόλεπτα.

Στη γενική συνέλευση εργαζομένων η απόφαση για την αποκομιδή σκουπιδιών


Ξεκινάει από το Βράδυ της Δευτέρας η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Χαλκίδα είπε  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Σκλιάς μιλώντας στην εκπομπή έχουμε και λέμε των Τάκη Δημητρακόπουλου Νίκου Αγγελή στον Εύριπο fm 90.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ερέτρια η αρχαία πόλη


Μια πολύ σημαντική πόλη-κράτος που η ιστορία της αρχίζει την τρίτη χιλιετία π.Χ., και στην οποία έχουν βρεθεί από τα παλαιότερα τεκμήρια της ελληνικής γραφής.
Η αρχαία πόλη της Ερέτριας ανακαλύφθηκε λίγα χρόνια πριν την άλωση της Πόλης, το 1436. 

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας

φωτογραφία από ελεύθερη φωνή των πολιτών

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη που ξεκίνησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Ιστιαίας με σκοπό την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα δύο Λύκεια της πόλης. Ως γνωστόν από την αρχή της σχολικής χρονιάς από το Γενικό Λύκειο Ιστιαίας λείπουν δύο ειδικότητες, καθηγητής φυσικός και βιολόγος και από το ΕΠΑΛ πέντε, γυμναστής, φυσικός, χημικός, βιολόγος και καθηγητής αγγλικών.

τα τελευταία μέτρα (μετά δεν θα υπάρχουν πολίτες να τους τα εφαρμόσουν)

Μάγοι είμαστε ή βοηθοί φακίρη;;;

Μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί πρέπει να "βγάλει" το Επιμελητήριο καινούργιους χάρτες του νομού σε τριάντα χιλιάδες αντίτυπα;;;… 
Η νομαρχία έχει ήδη κάποιους χάρτες ενώ έχει  και ο δήμος της Χαλκίδας…. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν επιμελητήριο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και να εκδώσουν ένα χάρτη της Εύβοιας από κοινού;;;;…. 
Διαφορετικό νομό παρουσιάζουν ο καθένας….ή σε διαφορετικούς επαγγελματίες έκδοσης χαρτών απευθύνονται;;;

Τον πρόσβαλλε


Με τη γνωστή του «λεπτότητα» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου «κατέβασε» το γνωστό λογιστή Βασίλη Βαρελά από το βήμα του Επιμελητηρίου όταν του ζήτησαν διευκρινίσεις για το «διαγωνισμό» πρόσκλησης ενδιαφέροντος των ασφαλειών μέσω ΣΑΜΕΕ… 
Δυο φορές σε έντονο ύφος ο κ Σίμωσης φώναξε στον Κύριο Βαρελά «Κάτσε κάτω Βασίλη…κάτσε κάτω τώρα!!!» όπως φωνάζει ένας δάσκαλος δημοτικού όταν συλλαμβάνει αδιάβαστο το μαθητή του…. 

Έχουν σχέση;;;

Τι σχέση έχουν μεταξύ τους τα (μόνο)δύο ασφαλιστικά γραφεία (από τα δεκάδες της Εύβοιας) που κατέθεσαν πρόταση για την ασφάλιση των μελών μέσω ΣΑΜΕΕ;;;
 Δεν μπορεί κάποια σχέση θα έχουν και θα το είπε ο ένας στον άλλον γιατί πολλοί ασφαλιστές το έμαθαν εκ των υστέρων….
Προσωπικά πληροφορηθήκαμε την εξέλιξη αυτή μέσω SMS από το επιμελητήριο αλλά κατόπιν εορτής…


Φάνηκε η έλλειψη Κούτα

Μεγάλο το κενό που άφησε στην αντιπολίτευση ο Χρήστος Κούτας… Τώρα ο Γιάννης Λιονάκης μένει μόνος του με το συνδυασμό νέο επιμελητήριο καθώς η κυρία Mάχη Κολούτσου έδειξε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε στο ελάχιστο με τον προκάτοχό της…

Ανοιχτή επιστολή προς τον Κ. Παναγιώτη Σίμωση Προσωρινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Αξιότιμε κύριε ….
Τα απλά μέλη του Επιμελητηρίου που καταβάλουν τις εισφορές τους έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και άρα από το υστέρημά τους έχει έσοδα το επιμελητήριο και τη δυνατότητα εσείς να αποφασίζετε και να χορηγείτε στον εαυτό σας αποζημίωση για την παρουσία σας στο Ε.Β.Ε.Ε….
 Έχουν λοιπόν κάθε δικαίωμα και λόγο να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Φορέα να ζητούν το λόγο και εσείς οφείλετε να τους τον παραχωρείτε….
Τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στα επιμελητήρια θα έπρεπε να επιδιώκεται η παρουσία απλών μελών, δημοτών και πολιτών ειδικότερα σε μια κορυφαία διαδικασία συνεδρίασης όπως ο προϋπολογισμός καθώς με τα χρήματα των μελών εσείς ασκείται πολιτική και σε αυτά πρέπει να δίνετε εξηγήσεις μέχρι κεραίας…

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αγγελής-Δημητρακόπουλος στον Εύριπο 90 fm

"Όπως δεν τους έχετε ξαναδεί...αλλά τους έχετε ξανακούσει"
Ο Νίκος Αγγελής  και ο Τάκης Δημητρακόπουλος, ένα από τα πιο γνωστά  δίδυμα της ενημέρωσης επιστρέφουν  στα ερτζιανά από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου κάθε πρωί από τις 11 μέχρι τη μια θα σχολιάζουν με άποψη την κεντρική και τοπική πολιτική σκηνή στον Εύριπο 90fm

Έτσι θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι


Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και όταν περάσει ο υπάλληλος θα απολύεται εάν δεν μεταφερθεί σε θέση
- Τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα μόνο για φέτος
- Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν συμφωνεί με την μετακίνησή του θα απολύεται αυτόματα
- Όποιος είναι σε διαθεσιμότητα θα του καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών του
Η εκτεταμένη κινητικότητα, με πληθώρα αναγκαστικών μετατάξεων και η διαθεσιμότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε απόλυση, είναι οι βασικές εφαρμογές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που κατατέθηκε στη Βουλή και που αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους και κυρίως αυτούς που ανήκουν στους κλάδους χαμηλών προσόντων, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Το μήνυμα της ημέρας

Αδελφές και παλικάρια γίναμε σωρός κουβάρια...

Μ. Μαζάουερ: Παραμένει ανέγγιχτη η πολιτική ελίτ

Μάρκ Μαζάουερ

Αυστηρός με τους Έλληνες πολιτικούς, που φέρουν, όπως είπε, μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση της χώρας, αλλά και αισιόδοξος επειδή, όπως σημείωσε, αυτοί έχουν τη δυνατότητα λύσης στα χέρια τους, εμφανίστηκε ο διαπρεπής ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ, σε διάλεξη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Καλή η εικόνα καθαριότητας στο Δήμο Ερέτριας-τρωτό σημείο τα κλαδιά και τα μπάζα

Με στόχο την βελτίωση των Υπηρεσιών Καθαριότητας  η ιδιωτική εταιρεία συμβούλων «Αdvanced Quality Services Ltd» που συνεργάζεται με το Δήμο Ερέτριας, πραγματοποίησε στις 2 Οκτωβρίου 2012 επιτόπιο έλεγχο στην Ερέτρια, στην Αμάρυνθο και στο Γυμνό προκειμένου να αποτυπώσει την εικόνα καθαριότητας του Δήμου και να κάνει συστάσεις για τη βελτίωσή της. 

Εκλογές στο…. ΠΥΣΔΕ και το ΠΥΣΠΕ (τώρα τι είναι το ΠΥΣΔΕ δεν γνωρίζουν ούτε αυτοί που το γράφουν)


Ποιες εθνικές και περιφερειακές εκλογές;;; Δεν τα μάθατε τα σπουδαία νέα;;… Έγιναν εκλογές στο ΠΥΣΔΕ και στο ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικών;;;; 
Τα ανατριχιαστικά αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας θα σας τα μεταφέρουμε σε νεότερη ανάρτηση….. Δεν θέλω αφορισμούς του τύπου χέστηκε η φοράδα στο αλώνι για το ΠΥΣΠΕ και άλλα τοιαύτα μηδενιστικά… Εδώ κρίνεται το μέλλον της πορείας του νομού!!!!

Τι γίνεται στο Επιμελητήριο Εύβοιας;;;

ΠΡΟΣΟΧΗ: μην λύνετε τους
κόμπους....και τους φιόγκους!!!!!
Λάβαμε ένα SMS από το επιμελητήριο της Εύβοιας με το οποίο μας γνωστοποιούν ότι «το σωματείο αλληλοβοηθείας μελών του επιμελητηρίου εξασφάλισε προνομιακή ασφαλιστική κάλυψη για τα μέλη του με 50 ευρώ ετησίως»
Αναρωτιόμαστε εάν το επιμελητήριο απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη του ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρίες για να πετύχει αυτή την συμφωνία ή έδωσε τη δουλειά σε ένα φιλαράκι, υποστηρικτή του συνδυασμού Σίμωση με τη διαδικασία του εμείς έχουμε το μαχαίρι εμείς και το πεπόνι;;;;….

Να η ευκαιρία

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε διαφήμιση για μια επιχείρηση μόνο με 20 ευρώ το μήνα… Μήπως κάποιος φορέας της Εύβοιας μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία και να ενημερώσει τα χιλιάδες μέλη του στέλνοντας με SMS το κινητό μας τηλέφωνο;;;;;
Φυσικά δεν θα απευθυνθεί σε κανένα μέσο ενημέρωσης του νομού ούτε σε διαφημιστική εταιρία αφού τέτοια προσφορά μόνο εμείς μπορούμε να του εξασφαλίσουμε…